Ταξίδι-αστραπή στο Τελ Αβίβ θα πραγματοποιήσει σήμερα ο ΥΠΕΞ, Νίκος Χριστοδουλίδης, για συνομιλίες με τον Ισραηλινό ομόλογό του Γκάμπι Ασκενάζι, εν μέσω διεθνούς ανησυχίας, μετά και την αυστηρή προειδοποίηση του Προέδρου της Αιγύπτου για στρατιωτική επέμβαση στην Λιβύη, σε περίπτωση επίθεσης των δυνάμεων του Σάρατζ στην παραθαλάσσια πόλη της Σύρτης, όπου βρίσκονται οι πλούσιες πετρελαιοπηγές της χώρας.

Όπως αναφέρει το sigmalive.com, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ, λόγω της γενικότερης κατάστασης με την πανδημία του κορωνοϊού και των μέτρων προστασίας, που λαμβάνονται, και μετά την ολοκλήρωσή της ο κ. Χριστοδουλίδης θα επιστρέψει στην Κύπρο.

Οι κύριοι Χριστοδουλίδης και Ασκενάζι αναμένεται να συζητήσουν τις διμερείς σχέσεις, τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και την τουρκική προκλητικότητα.

Στόχος της κυβέρνησης είναι ο συντονισμός και η ενίσχυση των συμμαχιών της με κράτη της περιοχής.

Υπενθυμίζεται πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, επρόκειτο να πραγματοποιήσει σήμερα επίσκεψη στο Ισραήλ, η οποία αναβλήθηκε, λόγω των εξελίξεων, που αφορούν την πανδημία του κορωνοϊού στο Ισραήλ, και θα επαναπρογραμματιστεί, μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Αντί του προέδρου Αναστασιάδη
Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, επρόκειτο να πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Ισραήλ στις 23 Ιουνίου, συνοδευόμενος από υπουργούς.

Ωστόσο, αυτή αναβλήθηκε έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας με τον ισραηλινό πρωθυπουργό, Βενιαμίν Νετανιάχου, λόγω των εξελίξεων που αφορούν την πανδημία του κοροναϊού στο Ισραήλ, και θα καθοριστεί νέα ημερομηνία πραγματοποίησής της μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες.