Ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε χαιρέτισε μία «πρώτη νίκη κατά του ιού» που ευθύνεται για την πανδημία Covid-19.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε περαιτέρω άρση μέτρων της χώρας λόγω Covid-19. «Ο αγώνας κατά της επιδημίας δεν έχει τελειώσει, αλλά είμαι ευτυχής γι' αυτήν την πρώτη νίκη κατά του ιού», δήλωσε.

Στο διάγγελμά του ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε πως η Γαλλία επαναφέρει τις πτήσεις προς χώρες της ΕΕ από τη Δευτέρα, ενώ από την 1η Ιουλίου θα είναι εφικτό το ταξίδι σε χώρες εκτός Ευρώπης που δεν παρουσιάζουν άσχημα επιδημιολογικά δεδομένα.

Επιπλέον, σχολεία και θρησκευτικές τελετές θα επιστρέψουν στους κανονικούς τους ρυθμούς από τις 22 Ιουνίου, με υποχρεωτική παρουσία πλέον των μαθητών σε όλες τις βαθμίδες.

Η κατηγορηματική διάψευση από το Ελυζέ ότι ο Εμανουέλ Μακρόν σκέφτεται να παραιτηθεί για να πάει η Γαλλία σε πρόωρες εκλογές δεν κατάφερε να σιγήσει πλήρως τις φήμες.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας Le Figaro ανέφερε ότι ο Μακρόν άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αυτό μιλώντας σε δωρητές της προεκλογικές του εκστρατείας στο Λονδίνο.

Η Γαλλική προεδρία έσπευσε να το διαψεύσει επισημαίνοντας ότι ο Προέδρος ούτε μετείχε σε τηλεδιάσκεψη με δωρητές, ούτε κάνει τέτοιες σκέψεις, με την κυβερνητική εκπρόσωπο να χαρακτηρίζει μάλιστα μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό France Info «αλλόκοτο» ένα τέτοιο σενάριο παραίτησης του Μακρόν. Ωστόσο, το θέμα έχει πυροδοτήσεις συζητήσεις σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές στη Γαλλία και σχεδόν μονοπωλεί τις τελευταίες ώρες το ενδιαφέρον.