Η γαλλική προεδρία με ανακοίνωση της διέψευσε σήμερα τις πληροφορίες που δημοσίευσε η εφημερίδα Le Figaro, σύμφωνα με τις οποίες ο Εμμανουέλ Μακρόν εξετάζει το ενδεχόμενο να παραιτηθεί και ακολούθως να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για τον προεδρικό θώκο.

«Διαψεύδουμε αυτήν την πληροφορία. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν ανέφερε ποτέ την παραίτησή του», επισημαίνει η προεδρία στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Δεν συμμετείχε ποτέ σε τηλεδιάσκεψη με δωρητές» κατά τη διάρκεια της οποίας, σύμφωνα με την εφημερίδα, αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο ενδεχόμενο.

Σε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε σήμερα στον ιστότοπό της, η Le Figaro επικαλείται έναν εκ των συμμετεχόντων στη διάσκεψη ο οποίος υποστηρίζει ότι στόχος του Γάλλου προέδρου είναι να προκαλέσει πρόωρες προεδρικές εκλογές μέσα στις επόμενες εβδομάδες ή τους επόμενους μήνες.

Εξάλλου πριν λίγες μέρες, το κόμμα του, η «Δημοκρατία Εμπρός» (LREM) έχασε στα μέσα Μαΐου την απόλυτη πλειοψηφία στη γαλλική Εθνοσυνέλευση μετά την «απόσχιση» ορισμένων βουλευτών.

Σημειώνεται ότι, ο Γάλλος πρόεδρος ο οποίος εξελέγη απρόσμενα το 2017 έχει δεχθεί σοβαρές επικρίσεις για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, την οποία αναγκάστηκε να αποσύρει ενώ το 2018 είχε υποστεί ισχυρό πλήγμα από το κίνημα των «κίτρινων γιλέκων».

Ο Μακρόν αναμένεται να απευθύνει ττηλεοπτικό διάγγελμα την προσεχή Κυριακή χωρίς να είναι ακόμα γνωστά τα θέματα στα οποία θα αναφερθεί. Ο Γάλλος πρόεδρος έχει απευθύνει τρία διαγγέλματα προς τους συμπολίτες του κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Τελευταία σημαντική ομιλία του ήταν σχετικά με το πακέτο βοήθειας ύψους 8 δισεκατομμυρίων ευρώ για την αυτοκινητοβιομηχανία της χώρας.