Απογοητευμένος φαίνεται πως είναι ο Ντόναλντ Τραμπ με τα μηνύματα που στέλνει η Μελάνια Τραμπ μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου. Τελείως αντίθετη στο μάντρα του «νόμου και τάξης» που διατυμπανίζει ο Αμερικανός πρόεδρος, η Πρώτη Κυρία τουιτάρει και την ειρήνη.

Μάλιστα, την Δευτέρα, σχεδόν ακριβώς την ίδια στιγμή που ο Ντόναλντ Τραμπ βρισκόταν σε τηλεδιάσκεψη με κυβερνήτες που τους έλεγε πως μοιάζουν με «ηλίθιοι» που είναι τόσο «αδύναμοι» και ανίκανοι να «κυριαρχήσουν» και να «καταστείλουν» τους διαδηλωτές, η Πρώτη κυρία τουίταρε για την ανάγκη ειρήνης στην χώρα. «Επικεντρωθείτε στην φροντίδα του άλλου και στη θεραπεία του μεγάλου μας έθνους» έγραψε στο Twitter.

«Η Πρώτη Κυρία Μελάνια Τραμπ νοιάζεται βαθιά για τον αμερικανικό λαό και τα μηνύματά της για παρηγοριά, ενθάρρυνση, θεραπεία και ειρήνη αποτελούν σημαντικό μέρος της δέσμευσης του Προέδρου για το τέλος της βίας και την αποκατάσταση της ασφάλειας στις γειτονιές μας» δήλωσε ο Τζουντ Ντιρ, αναπληρωτής Τύπου του Λευκού Οίκου.

Ωστόσο, αν και η Μελάνια Τραμπ έχει κάνει ελάχιστα για να καταπραϋνει τον φυλετικό πόνο και τις ανισότητες στην Αμερική, έχει την ικανότητα σε ένα στρατηγικά χρονομετρημένο tweet να αντιβαίνει στις οδηγίες της Δεξιάς Πτέρυγας του Λευκού Οίκου.

Την περασμένη εβδομάδα, καθώς η χώρα ξυπνούσε μετά από μια νύχτα διαδηλώσεων, το Twitter έκανε μια προειδοποίηση παραβίασης σε ένα tweet του Ντόναλντ Τραμπ που συμπεριελάμβανε την φράση «όταν ξεκινά η λεηλασία, ξεκινούν οι πυροβολισμοί». Μέσα σε λίγες ώρες, ο Αμερικανός πρόεδρος ξέσπασε την οργή του στο Twitter που τον επέπληξε. Αλλά στις 10 η ώρα το πρωί εκείνη την ημέρα, η Μελάνια Τραμπ φαινόταν να ευθυγραμμίζεται με την εταιρεία του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, δημοσιεύοντας «Η χώρα μας επιτρέπει τις ειρηνικές διαμαρτυρίες, αλλά δεν υπάρχει λόγος για βία». «Ως έθνος, ας επικεντρωθούμε στην ειρήνη, στις προσευχές και στην θεραπεία» πρόσθεσε.

Αυτή η αντίφαση δεν ακούστηκε καλά στην Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου, όπου βρίσκεται η διοίκηση του Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με όσα δήλωσε αξιωματούχος στο CNN, που σημείωσε πως το τελείως αντίθετο μήνυμα της Μελάνια Τραμπ «δεν βοηθάει, αλλά απογοητεύει την Δυτική Πτέρυγα». Μέρος του animus έγκειται στο χρονοδιάγραμμα των tweets της, τα οποία δημοσιεύει συνήθως αφότου ο σύζυγός της δημοσιεύει κάτι αμφιλεγόμενο. «Υπάρχει το αίσθημα πως τα κάνει επίτηδες» δήλωσε ένα άτομο εξοικειωμένο με τις ενέργειες της Πρώτης Κυρίας.

Επίσης, οι ενέργειες της Μελάνια Τραμπ στερούνται δραματικά από μια σειρά πιθανών επιλογών που διαθέτει ώστε να συμμετάσχει στην συζήτηση για τις φυλετικές διακρίσεις – δεν έχει κάνει ούτε μία συζήτησε με αφροαμερικανούς ηγέτες, ούτε κάποια δημόσια εμφάνιση για να δείξει την υποστήριξή της στο έθνος, όπως έκαναν πολλές προκάτοχοί της. Αντ’ αυτού, η Μελάνια Τραμπ έχει επιλέξει μέχρι στιγμής να κάνει tweets.

Όσο για την εμφάνισή της στο πλευρό του Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο Εθνικό Ιερό του Αγίου Ιωάννη Παύλου Β’, που δεν χαμογέλασε παρά μόνο όταν της το ζήτησε ο Τραμπ, κι αυτό βεβιασμένα, έδειξε για άλλη μία φορά την αντίθεσή της απέναντι στα λεγόμενα και τις πράξεις του συζύγου της. Πάντως δεν είναι το μόνο μέλος της οικογένειας που έρχεται σε αντίθεση με τον Ντόναλντ Τραμπ, καθώς και η μικρότερη κόρη του, Τίφανι Τραμπ, έκανε ανάρτηση στο Instagram, υπέρ των διαδηλώσεων.