Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κλιμακώνει την αντιπαράθεση με τους διαδηλωτές, χαρακτηρίζοντας επίσημα το αναρχικό κίνημα ANTIFA ως τρομοκρατική οργάνωση. "Οι ΗΠΑ θα χαρακτηρίσουν την ANTIFA ως τρομοκρατική οργάνωση", έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του ο Τραμπ στο Twitter.

Ο Τραμπ προέβη στην ανακοίνωση αυτή μετά από tweets μετά τα οποία κατηγορεί το κίνημα αυτό, πως ασκεί βία στις διαδηλώσεις για τη δολοφονία του Τζόρτζ Φλόιντ.

"Συγχαρητήρια στην Εθνική μας Φρουρά για την εξαιρετική δουλειά που έκαναν αμέσως όταν έφτασαν στη Μινεάπολη, Μινεσότα, χθες το βράδυ", είχε αναφέρει πρωτύτερα.

"Οι αναρχικοί που καθοδηγούν την ANTIFA, μεταξύ άλλων, σταμάτησαν γρήγορα. Θα έπρεπε να είχε γίνει από τον Δήμαρχο αυτό την πρώτη νύχτα και δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα", πρόσθεσε.

Με την απόφαση αυτή του Αμερικανού προέδρου η ANTIFA χαρακτηρίζεται ως εσωτερική τρομοκρατική οργάνωση και η αντιμετώπισή της περνάει σε ομοσπονδιακό.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει επιτεθεί επανειλημμένα στο ακροαριστερό κίνημα, χαρακτηρίζοντας πρόσφατα τα μέλη του «άρρωστους, κακούς ανθρώπους» κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε μια προεκλογική του συγκέντρωση στη Βόρεια Καρολίνα. Τον Ιούλιο είχε πει ότι "Αυτοί οι δειλοί ακροαριστεροί παλαβοί που τριγυρνούν και χτυπούν ανθρώπους στο κεφάλι με ρόπαλα του μπέιζμπολ".