Το υπουργείο σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως η Ελλάδα παραβιάζει με «βάρβαρο τρόπο» τα δικαιώματα των μεταναστών.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, το τουρκικό ΥΠΕΞ καλεί την Ελλάδα να «σέβεται όσους έχουν διαφορετική θρησκεία και πολιτισμό» και να «σταματήσει τη βαρβαρότητα».

«Είναι ντροπή να αποκαλούν την Τουρκία βάρβαρη χώρα. Το ελληνικό κράτος πρέπει να γλιτώσει από τη δική του βαρβαρότητα, πρέπει να σέβεται τα δικαιώματα των μεταναστών, να μην κάνει βαρβαρότητες, να μην τους προωθεί στα σύνορα. όπως λέει η ίδια είναι το λίκνο του πολιτισμού να σέβεται όσους έχουν διαφορετική θρησκεία και πολιτισμό» αναφέρει η ανακοίνωση.


Νωρίτερα σήμερα, ο ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης αναφέρθηκε στις διαρκείς προκλήσεις των Τούρκων, επιμένοντας στη φράση που είχε πει και στο παρελθόν: ότι αν Τούρκοι σε βραχονησίδα θα πρέπει να ισοπεδωθεί καθώς σε διαφορετική περίπτωση δεν έχει υπόσταση το κράτος, δεν υπάρχει κυριαρχία και Ένοπλες Δυνάμεις.

Παράλληλα, χθες, Τετάρτη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, επισκέφθηκε τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο. «Με απόλυτη ψυχραιμία, με σχέδιο και στρατηγική φυλάσσουμε τα σύνορά μας, διαχειριζόμαστε το προσωπικό μας. Θα κατασκευάσουμε το φράχτη μας στη βάση των συμφερόντων της χώρας …»τόνισε ο υπουργός.

Την ίδια ώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε σύσκεψη με τους υπουργούς Εξωτερικών, Νίκο Δένδια και Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο κατα την διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν  η κατασκευή του φράχτη στον Έβρο, αλλά και οι σχέσεις της χώρας μας με την Τουρκία. 

Τις επόμενες μέρες στην περιοχή  αναμένεται να ξεκινήσει η ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων με περίπου 400 αστυνομικούς από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Επισπεύδονται και οι διαδικασίες για την πρόσληψη των νέων συνοριακών φυλάκων που έχουν ήδη καταταγεί με τον πρόσφατο διαγωνισμό, αλλά δεν έχουν ακόμα προσληφθεί, καθώς προέκυψε το θέμα του κοροναϊού και όλες οι διαδικασίες «πάγωσαν».