Εκτεθειμένος είναι ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, που παρά τις αποκαλύψεις, εμμένει να στηρίζει τον στενό σύμβουλό του Ντόμινικ Κάμινγκς που έκανε ταξίδι 400 χιλιομέτρων, εν μέσω απαγορεύσεων λόγω του lockdown που είχε επιβληθεί στη χώρα.

Το θέμα έχει προκαλέσει θόρυβο ακόμη και στους κόλπους των Συντηρητικών, με πολλούς εξ αυτών να ζητούν την παραίτηση του Ντόμινικ Κάμινγκς.

Ωστόσο, ο Τζόνσον δήλωσε ότι είναι κατανοητές οι ενέργειες του συμβούλου του.

«Αυτό που έκαναν ήταν εντελώς κατανοητό»

Το γραφείο του πρωθυπουργού ανακοίνωσε ότι ο Κάμινγκς έκανε ένα ταξίδι 400 χιλιομέτρων για να διασφαλίσει ότι ο 4χρονος γιος του έχει τη σωστή φροντίδα καθώς η σύζυγός του ήταν άρρωστη με την Covid-19.

«Νομίζω ότι αυτό που έκαναν ήταν εντελώς κατανοητό», δήλωσε ο Τζόνσον κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.«Οποιοσδήποτε πατέρας, οποιοσδήποτε γονέας μπορεί να καταλάβει ειλικρινά τι έκανε (ο Κάμινγκς) και εγώ σίγουρα το καταλαβαίνω», πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας ανέφερε ότι είχε εκτενείς κατ’ ιδιαν συνομιλίες με τον Κάμινγκς. «Καταλήγω ότι ταξιδεύοντας προκειμένου να βρει τη σωστή φροντίδα για το παιδί του, τη στιγμή που τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του δεν ήταν σε θέση να μεριμνήσουν λόγω του κορωνοϊού και όταν δεν είχε άλλη εναλλακτική λύση, νομίζω ότι ακολούθησε το ένστικτο κάθε πατέρα και κάθε γονέα. Και δεν τον κατακρίνω γι' αυτό», είπε, επί της ουσίας υπονομεύοντας την πολιτική του, ενώ πρόσθεσε ότι ενήργησε «υπεύθυνα και νόμιμα».

Παρατείνεται η διένεξη

Με τη δήλωση του Τζόνσον, ότι ο σύμβουλός του ενήργησε με ακεραιότητα, ο Κάμινγκς είναι ασφαλής. Αλλά η διένεξη στους κόλπους των Συντηρητικών φαίνεται ότι παρατείνεται, με εκείνους που ζήτησαν την παραίτηση του ανώτερου συμβούλου να αναμένεται να μπουν στο περιθώριο.

Την ίδια ώρα, πολλοί εκφράζουν ενστάσεις για την πλήρη κάλυψη του Τζόνσον, καθώς με αυτόν τον τρόπο θεωρείται ότι υπονομεύει την πολιτική του κατά την περίοδο της καραντίνας.