Έντονη αντιπαράθεση είχε ξεσπάσει μεταξύ Σκοπίων και Βελιγραδίου, μετά την έκδοση γραμματόσημου που εμφανίζει την Κροατία να κατέχει εδάφη γειτονικών χωρών.

Την έντονη αντίδραση της Σερβίας προκάλεσε η έκδοση γραμματόσημου στη Βόρεια Μακεδονία, το οποίο εμφανίζει χάρτη της ναζιστικής περιόδου 1941 - 1945.

Ο συγκεκριμένος χάρτης απεικονίζει την Κροατία, τα σύνορα της οποίας εκτείνονται σε εδάφη που ανήκουν στη Σερβία, τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη και το Μαυροβούνιο.

Τα Ταχυδρομεία των Σκοπίων ζήτησαν συγνώμη και απέσυραν την έκδοση της σειράς γραμματοσήμων.

«Ζητούμε συγνώμη και λυπούμαστε για το ακούσιο λάθος και τις τεχνικές παραλείψεις κατά την έκδοση της σειράς γραμματοσήμων "Βόρεια Μακεδονία στην ΕΕ", που συμπίπτει μάλιστα με την 9η Μαΐου, την Ημέρα της Ευρώπης. Στόχος μας με αυτό το γραμματόσημο ήταν να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας προς την Κροατική Προεδρία της ΕΕ για τη βοήθεια και την υποστήριξη που παρέχει η Δημοκρατία της Κροατίας στη χώρα μας» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση των Ταχυδρομείων.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Σερβίας επέδωσε νωρίτερα διάβημα διαμαρτυρίας στην πρεσβεία των Σκοπίων στο Βελιγράδι εξαιτίας της σειράς αυτής γραμματοσήμων, ενώ είχε ζητήσει από τις αρχές των Σκοπίων την απόσυρσή της.