Η μάχη κατά του κοροναϊού έχει εξελιχθεί πολύ καλά τις τελευταίες ημέρες, φέρεται να δήλωσε η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU), σύμφωνα με πηγές του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa).

 Όπως επισημαίνει το Πρακτορείο, η Μέρκελ δήλωσε ότι μπορεί κανείς τώρα να μιλήσει για περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που την ήθελαν έτοιμη να δώσει αύριο, κατά την τηλεδιάσκεψη με τους πρωθυπουργούς των ομόσπονδων κρατιδίων, το «πράσινο φως» για την άρση περισσότερων περιορισμών.

 Άλλοι 139 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19 στη Γερμανία το τελευταίο 24ωρο, όπου το σύνολο των θυμάτων της πανδημίας του κοροναϊού αυξήθηκε σε 6.831.

 Το ποσό των 525 εκατομμυρίων ευρώ θα διαθέσει η Γερμανία στην έρευνα για το εμβόλιο και την θεραπεία του κοροναϊού.

 Η καγκελάριος χαρακτήρισε την διάσκεψη «ώρα ελπίδας», δεν έκρυψε ωστόσο και την απογοήτευσή της για την αδυναμία της διεθνούς κοινότητας να δράσει ενωμένη.

 «Είμαι πολύ χαρούμενη που συμμετέχω σήμερα για την Γερμανία σε αυτή την διάσκεψη, η οποία δίνει ένα μήνυμα ελπίδας σε τόσο δύσκολες ώρες για τις χώρες μας. Η πανδημία είναι μια παγκόσμια πρόκληση και για αυτό μπορούμε να την νικήσουμε μόνο παγκόσμια», δήλωσε η κ. Μέρκελ και τόνισε την δέσμευση των συμμετεχόντων να αγωνιστούν για τη δημιουργία εμβολίου, φαρμάκων και διαγνωστικών μέσων που θα είναι διαθέσιμα σε όλους.

 ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα