Στο γραφείο του επιστρέφει ο Μπόρις Τζόνσον και στα πρωθυπουργικά καθήκοντά του αφού ανάρρωσε από τον κορωνοϊό, τη στιγμή που η βρετανική κυβέρνηση βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το ποσοστό των πολιτών που εμπιστεύεται τους χειρισμούς της στην αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού μειώνεται.

Την ίδια ώρα τα στοιχεία από την πορεία της επιδημίας δεν προδιαθέτουν για χαλάρωση του lockdown και σίγουρα ένας τέτοιος σχεδιασμός δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα.

Τα οικονομικά νέα ήταν εξίσου απογοητευτικά. Τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα έδειξαν ότι η ζήτηση είχε μειωθεί σε χαμηλό όλων των εποχών και το δημόσιο χρέος αυξήθηκε.

Στο γραφείο του, ο Τζόνσον θα βρει μια ανοιχτή επιστολή από τον ηγέτη των Εργατικών, Κίρ Στάρμερ, υποστηρίζοντας ότι η βρετανική κυβέρνηση έμεινε πίσω από τον υπόλοιπο κόσμο αρνούμενη να χαλαρώσει το lockdown, ενώ δεν έχει καν παρουσιάσει κάποιο σχετικό σχεδιασμό.

Την άποψη πως δεν είναι απόλυτο ότι όλα υποχωρούν μπροστά στην ανθρώπινη ζωή εξέφρασε ο πρόεδρος της γερμανικής Βουλής και πρώην υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Όταν ακούω ότι όλα υποχωρούν μπροστά στην προστασία της ανθρώπινης ζωής, πρέπει να πω ότι αυτό δεν είναι απόλυτο. Υπάρχει στάθμιση και αλληλοπεριορισμός στα ανθρώπινα δικαιώματα. Εάν υπάρχει μία απόλυτη αξία στο Σύνταγμά μας, αυτή είναι η ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Αυτή είναι απαραβίαστη. Αλλά αυτό δεν αποκλείει ότι κάποτε θα πεθάνουμε...», δήλωσε.