Οι Αρχές στη Γαλλία εξέδωσαν νεότερο απολογισμό κρουσμάτων και νεκρών από την πανδημία του κοροναϊού την Τρίτη, με τον αριθμό των θυμάτων να αυξάνεται κατά 531 άτομα.

 Συνολικά, 20.796 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την πανδημία του κοροναϊού στη Γαλλία, αριθμός που τοποθετεί την ευρωπαϊκή χώρα στην τέταρτη θέση, με τα περισσότερα θύματα ανά τον κόσμο.

 Εχθές, η Γαλλία ξεπέρασε τους 20.000 νεκρούς, με σημαντικό αριθμό των θυμάτων του κοροναϊού να καταγράφεται στα γηροκομεία της χώρας που βιώνουν πρωτοφανή υγειονομική κρίση.

Μείωση του αριθμού των νοσηλευθέντων με κοροναϊό στη Γαλλία

 Σύμφωνα με τον Γάλλο γενικό διευθυντή Υγείας, Ζερόμ Σαλομόν, η Γαλλία μετρά πλέον 117.324 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού, με τους ασθενείς Covid-19 που νοσηλεύονται να ανέρχονται σε 30.106. Από τη Δευτέρα, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται μειώθηκε κατά 478 άτομα.

 Αντίστοιχα, μειωμένος κατά 250 ανθρώπους είναι ο αριθμός των βαριά ασθενών που παραμένουν διασωληνωμένοι λόγω επιπλοκών που συνδέονται με τον κοροναϊό. Ο ρυθμός αυτός της μείωσης των βαριά ασθενών από τη νόσο στη Γαλλία, παρατηρείται για 13η συνεχή ημέρα. Από την έναρξη της πανδημίας, 39.181 ασθενείς με κοροναϊό ανέρρωσαν και είναι καλά στην υγεία τους.


ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα