Ακόμα 847 ασθενείς σε νοσοκομεία έχασαν τη ζωή τους από κορoναϊό το τελευταίο 24ωρο στη Βρετανία, με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων να ανέρχεται πλέον σε 14.576.

Τα νεότερα συγκεντρωτικά στοιχεία από το Υπουργείο Υγείας δείχνουν επίσης ότι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κατά το 24ωρο έως τις 9 το πρωί της Παρασκευής αυξήθηκαν κατά 5.599 και πλέον αριθμούν 108.692, επί συνόλου 341.551 εξετασθέντων πολιτών.
Υπενθυμίζεται ότι χθες η Βρετανία ανακοίνωσε ότι το lockdown λόγω του κορωνοϊού παρατείνεται για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες, όπως κρίθηκε απαραίτητο.

Νωρίτερα, καταθέτοντας ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής υγείας ο καθηγητής Παγκόσμιας Υγείας στο UCL Άντονι Κοστέλο είχε εκτιμήσει ότι η Βρετανία άργησε να αντιδράσει στην πανδημία, το πρώτο κύμα της οποίας μπορεί να στοιχίσει τις ζωές 40.000 πολιτών.

Προειδοποίησε δε ότι η χώρα θα περάσει πολλαπλά κύματα έξαρσης του ιού μέχρι να χτιστεί η λεγόμενη ανοσία της αγέλης με προσβολή μεγάλου τμήματος του πληθυσμού ή μέχρι να βρεθεί ένα εμβόλιο.

Καταθέτοντας στην ίδια επιτροπή, ο Υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ παραδέχθηκε ότι υπάρχουν πολλοί θάνατοι σε οίκους ευγηρίας που ακόμα δεν έχουν περάσει στα επίσημα στοιχεία. Απέδωσε την καθυστέρηση στην πρόσθετη διαδικασία πιστοποίησης της αιτίας θανάτου εκτός νοσοκομείων.

Ο κ. Χάνκοκ υπερασπίστηκε την αντίδραση της κυβέρνησης τονίζοντας ότι η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη από το εθνικό σύστημα υγείας NHS.

Μάσκες σε όλα τα μέσα μεταφοράς ζητά ο δήμαρχος του Λονδίνου
Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, ζήτησε σήμερα από την κυβέρνηση να εφαρμόσει την υποχρεωτική χρήση μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς της πρωτεύουσας της Βρετανίας.

Από τη Δευτέρα, μάλιστα, θα είναι δωρεάν η μετακίνηση με τα λεωφορεία του Λονδίνου, καθώς δεν θα ανοίγει η μπροστινή πόρτα για την προστασία του οδηγού.

Είκοσι έξι εργαζόμενοι στο Transport for London, τα μέσα μεταφοράς της πρωτεύουσας, έχουν πεθάνει από κοροναϊό.
ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα