Μετά τις κατηγορίες των ΗΠΑ, και η Βρετανία τα έβαλε με την Κίνα, ενώ έγινε γνωστή η επιδίωξη του Λονδίνου να διερευνήσει, σε βάθος, το θέμα της εμφάνισης του κοροναϊού.

 Λίγες ώρες αφότου ο υπουργός Εξωτερικών, Ντομινίκ Ράαμπ, που αυτήν την περίοδο αντικαθιστά τον Μπόρις Τζόνσον, ανακοίνωσε παράταση της καραντίνας για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες, ξεκαθάρισε το εξής: «οι σχέσεις μας δεν θα είναι οι ίδιες με την Κίνα μετά το πέρας της κρίσης».

 Μάλιστα, ο Ντομινίκ Ράαμπ τόνισε ότι η Βρετανία θα επιδιώξει διεθνή έρευνα πάνω στην αιτία εμφάνισης του κοροναϊού και στον λόγο της ανεξέλεγκτης διασποράς της νόσου.

 Επεσήμανε ότι η Βρετανία θα χρειαστεί να υιοθετήσει μια πιο αυστηρή πολιτική σε θέματα εμπλοκής της κινεζικής Huawei στα δίκτυα τηλεπικοινωνιών 5G, προκειμένου να αποφευχθεί η εξάρτηση της χώρας από το κομμουνιστικό κράτος.

 Οι δηλώσεις του Ράαμπ φτάνουν ύστερα από την τηλεδιάσκεψη των αρχηγών της G7, στην οποία συμμετείχε ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει ευθέως κατηγορήσει την Κίνα για προβολή ψευδών στοιχείων σχετικά με τον αριθμό των νεκρών και για απόκρυψη της πραγματικής αιτίας εμφάνισης του κοροναϊού.


ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα