Ανησυχία εγείρει ο διαρκώς αυξανόμενος αριθμός των νεκρών στη Νέα Υόρκη, με τον κυβερνήτη Άντριου Κουόμο να τονίζει ότι οι ειδήσεις προκαλούν καθημερινά πόνο.

 «Είμαστε ακόμα σε κίνδυνο. Το καλό είναι όμως ότι μπορούμε να επιπεδοποιήσουμε την καμπύλη, να ελέγξουμε την εξάπλωση», τόνισε ο Κουόμο τη στιγμή που έχει ξεσπάσει κόντρα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, σχετικά με την επενεκκίνηση της οικονομίας.

 Ο Τραμπ διαμηνύει ότι εκείνος θα αποφασίσει πότε θα επανεκκινήσει η οικονομία, ωστόσο ο Κουόμο δηλώνει ότι δεν είναι βασιλιάς ο Τραμπ για να εκφράζεται με αυτόν τον τρόπο.

  Νέα Υόρκη θρηνεί πλέον περισσότερα θύματα εξαιτίας της COVID-19 από τις πιο πολλές χώρες του κόσμου, εξαιρουμένων μόνον της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Γαλλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.

 Την περασμένη εβδομάδα, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, ο Μπιλ ντε Μπλέιζιο, παραδέχθηκε ότι ο επίσημος απολογισμός είναι υποτιμημένος, με δεδομένο το εύρος της πανδημίας.

 Το χάσμα οφείλεται, εξήγησε, στο γεγονός ότι πολλοί από τους ανθρώπους που πεθαίνουν στα σπίτια τους δεν συμπεριλαμβάνονται στον επίσημο κατάλογο των θυμάτων, παρότι το πιθανότερο είναι πως είχαν πράγματι μολυνθεί.


ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα