Δύσκολη είναι η κατάσταση με τον κορονοϊό και στη Μεγάλη Βρετανία, η οποία βάσει της τελευταίας χρονικά καταγραφής μετρά 5.385 θανάτους και 52.290 κρούσματα, με τη «μάχη» στα νοσοκομεία να είναι και εκεί μεγάλη.

Ένα... πεδίο μάχης του ιού προβάλλεται από την κάμερα του ITV, που μπήκε στο Royal Hospital του Μπόρνμουθ, όπου κατέγραψε τη δύσκολη καθημερινότητα που ζουν το νοσηλευτικό προσωπικό και οι ασθενείς.

Οι εικόνες του ρεπορτάζ δείχνουν την αγωνία των ανθρώπων που νοσηλεύονται με COVID-19, αλλά και εκείνη των εργαζομένων που καλούνται να κάνουν τη δουλειά τους σε πολύ ιδιαίτερες συνθήκες, παρά το γεγονός ότι από μόνο του το συγκεκριμένο επάγγελμα έχει μεγάλη δυσκολία, βάζοντας στην άκρη τα δικά τους ζητήματα. Χαρακτηριστική είναι και μια περίπτωση μιας νοσοκόμας, η οποία παρότι υποφέρει από άσθμα, έχει αποφασίσει να μην εγκαταλείψει τους ασθενείς.

Σύμφωνα με το βρετανικό Μέσο, είναι η πρώτη φορά που επιτράπηκε σε κάμερα κάποιου δικτύου να μπει σε ΜΕΘ νοσοκομείου στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε ένα μέρος όπου η καθημερινότητα εν μέσω κορονοϊού έχει διαφοροποιηθεί πλήρως σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν.

Μάλιστα, η δημοσιογράφος που «τρέχει» το ρεπορτάζ, συνομιλεί τόσο με νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου όσο και με ασθενείς, με άπαντες να ψάχνουν με τη στάση τους ελπίδα ότι όλη αυτή η κατάσταση θα αποτελέσει σύντομα παρελθόν.

Δείτε το βίντεο: