Περισσότερα από το 1/3 των κρουσμάτων του κοροναϊού στην Μεγάλη Βρετανία έχουν επίκεντρο την περιοχή του μητροπολιτικού Λονδίνου αφού σύμφωνα με τις στατιστικές πλησιάζουν τα 900 σε σύνολο σχεδόν 2.700 αναφέρει ρεπορτάζ της Daily Mail.

 Συγκεκριμένα τα διαμερίσματα του Γουέστμινστερ, Τσέλσι, Λάμπεθ, Κένσινγκτον και Σαουθγουόρκ έχουν τουλάχιστον από 50 κρούσματα.

 Την ίδια ώρα πάντως, κλειστοί είναι 40 από τους 270 σταθμούς του υπογείου σιδηροδρόμου του Λονδίνου, εν μέσω πληροφοριών ότι επίκειται επιβολή αυστηρών περιορισμών στις μετακινήσεις για τη βρετανική πρωτεύουσα με στόχο τον περιορισμό εξάπλωσης του κοροναϊού.

 Ο οργανισμός Transport for London που έχει την ευθύνη λειτουργίας του σχεδιάζει τη μείωση της συχνότητας των δρομολογίων των συρμών από τη Δευτέρα, με σκοπό να καλύπτονται στην ουσία μόνο οι εργαζόμενοι στις αναγκαίες υπηρεσίες και τις κρίσιμες υποδομές.

 Μέχρι στιγμής ωστόσο, παραμένει θολό το αν ο Μπόρις Τζόνσον θέλει να πάρει μέτρα που έχουν παρθεί σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για το Λονδίνο το οποίο ήδη θεωρείται το επίκεντρο του κοροναϊού. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι έως και 20.000 στρατιώτες έχουν τεθεί σε ετοιμότητα για να συνδράμουν την προσπάθεια αντιμετώπισης του ιού.


ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα