Νέα στοιχεία από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ δείχνουν ότι νέοι ενήλικοι δεν μένουν άτρωτοι από τον κοροναϊό όπως αρχικά υποστηριζόταν.

 Τα στοιχεία από την Κίνα έδειχναν ότι ο ιός χτυπούσε κυρίως γηραιότερους και ανθρώπους με προβλήματα υγείας. Εν τούτοις τα στοιχεία από την Ευρώπη δείχνουν ότι νέοι ενήλικες κυρίως στη Γαλλία και την Ισπανία χρειάζονται νοσηλεία σε εντατικές.

 Στην Ιταλία η οποία έχει πληγεί περισσότερο από όλες τις χώρες της Ευρώπης, περίπου το 25% των κρουσμάτων είναι ανάμεσα σε 19-50 έτη σύμφωνα με την ιστοσελίδα Statista. Στις ΗΠΑ από τους 2,500 πρώτους ασθενείς, οι 706 ήταν ανάμεσα στα 20-44. Από αυτούς το 15%-20% χρειάστηκαν νοσοκομειακή περίθαλψη και το 4% ΜΕΘ.

 Παράλληλα οι ειδικοί αναφέρουν ότι υπάρχει η τάση των νέων ανθρώπων να φεύγουν από τις πόλεις που σπουδάζουν ή εργάζονται για κωμοπόλεις ή χωριά όπου ζουν οι δικοί τους, με ρίσκο να τους εκθέσουν στον ιό.

 Είναι αλήθεια βέβαια ότι η πιθανότητα θανάτου ανεβαίνει όσο μεγαλύτερη είναι η ηλικία.

 Ο Άντονι Φαούτσι κορυφαίος επιδημιολόγος των ΗΠΑ αναφέρει "Κάνεις δεν είναι άτρωτος από αυτόν τον ιό αλλά αν κάποιος είναι καλά ή νιώθει καλά πρέπει να ακολουθήσει τις οδηγίες ώστε να επιτευχθεί το προσδοκώμενο αποτέλεσμα".


ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα