Στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αναχαίτιση εξάπλωσης του κοροναϊού, κλείνει και ο Πύργος του Άιφελ.

 «Λόγω της πανδημίας, η Εταιρεία Εκμετάλλευσης του Πύργου του Άιφελ ανακοινώνει το κλείσιμο του Πύργου», ανακοίνωσε η εταιρεία, επισημαίνοντας πως ελπίζει ότι θα μπορέσει να ξανανανοίξει πολύ σύντομα, όταν η υγειονομική κατάσταση το επιτρέψει.

 Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρ Φιλίπ ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση θα απαγορεύσει τις συγκεντρώσεις άνω των 100 ατόμων στη Γαλλία από 1.000 προηγουμένως, προκειμένου να ανακόψει την εξάπλωση του κοροναϊού.

 «Θα περάσουμε στο όριο των 100 για τις συγκεντρώσεις. Η ιδέα είναι να μπορέσουμε να επιβραδύνουμε την εξάπλωση, την κυκλοφορία του ιού» και η απαγόρευση αυτή θα εφαρμοστεί σε όλη την εθνική επικράτεια και από τώρα», εξήγησε ο πρωθυπουργός στο τηλεοπτικό δίκτυο F1.

 «Εκατό άνθρωποι, αυτό σημαίνει προφανώς σημαντικές συνέπειες για τα θέατρα, για τους κινηματογράφους», παραδέχθηκε ο επικεφαλής της κυβέρνησης.

 Απαντώντας σε ερώτηση για τους γάμους, ο Φιλίπ είπε: «Σκοπός μας είναι να προστατεύσουμε την υγεία των Γάλλων ό,τι κι αν συμβεί, αλλά και να διατηρήσουμε τη συνέχεια της ζωής του έθνους».