Τον γύρο του κόσμου κάνει σήμερα το αποκαλυπτικό βίντεο που ανάρτησε το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο διαδικτύου και δείχνει το πώς η Κίνα άρχισε να αντιμετωπίζει και να θέτει υπό έλεγχο την εξάπλωση της πανδημίας του κοροναϊού.

Με πληροφορίες από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το World Economic Forum αναφέρει ότι στην πόλη Γιουχάν, η οποία ήταν το επίκεντρο εξάπλωσης του κοροναϊού, από τις αρχές του 2020 κάθε μέρα όλο και περισσότεροι άνθρωποι βρέθηκαν θετικοί στον ιό, γεγονός που συντέλεσε στο να μπει στις 23 Ιανουαρίου σε αυστηρή καραντίνα ολόκληρη η πόλη αλλά και οι γύρω περιοχές.

Παράλληλα αναφέρει ότι σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση για την Εξέλιξη της Επιστήμης, παραπάνω από 50 εκατ. ανθρώπους μπήκαν σε επιτακτική καραντίνα ώστε να μην εξαπλωθεί ο ιός.

Ακόμη αναφέρει ότι δύο εξειδικευμένα νοσοκομεία χτίστηκαν μέσα σε μία εβδομάδα ώστε να μπορέσουν να περιθάλψουν τους ασθενείς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Υγιείς εργάτες στάλθηκαν στο Χουμπέι από ολόκληρη την Κίνα, ενώ σχολεία και επιχειρήσεις έκλεισαν για ένα μεγάλο διάστημα, μετά την πρωτοχρονιά.

Ακόμη όποιος έβγαινε έξω ήταν υποχρεωμένος να φοράει μάσκα.

Επιπρόσθετα θέατρα, κινηματογράφοι και αθλητικές διοργανώσεις έβαλαν «λουκέτο».

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση μέσα από τη χρήση εφαρμογών έλεγχαν τις κινήσεις των πολιτών. Με ένα πράσινο, ένα κίτρινο και ένα κόκκινο φωτάκι οι αρχές ήξεραν ποιοι πολίτες είναι ασφαλές να ταξιδέψουν.

Αυτή τη στιγμή ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ επισκέφτηκε για πρώτη φορά την Γιουχάν μετά από την αρχή του ξεσπάσματος του κοροναϊού.
Πλέον σε ολόκληρη την Κίνα οι άνθρωποι έχουν αρχίσει να ξαναπηγαίνουν στις δουλείες τους, καθώς τα ποσοστά των νέων μολύνσεων είναι τα πιο χαμηλά από όταν άρχισε η επιδημία.



Μάλιστα, όπως δήλωσε σήμερα ο γνωστότερος επιδημιολόγος της Κίνας, Τζονγκ Νανσάν, ο οποίος είναι γνωστός για την συμβολή του στην καταπολέμηση του ξεσπάσματος SARS το 2003, «η παγκόσμια πανδημία του νέου κοροναϊού είναι πιθανό να έχει τελειώσει ως τον Ιούνιο».

Παράλληλα όπως ανακοινώνουν πλέον οι Υπηρεσίες Υγείας στην Κίνα εδώ και λίγες ημέρες ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων από τον ιό είναι μονοψήφιος.

Ο επιστήμονας, που ηγείται της ομάδας των εμπειρογνωμόνων στο κινεζικό υπουργείο Υγείας που είναι επιφορτισμένη με την αντιμετώπιση της επιδημίας, σημείωσε επίσης ότι πολλά εισαγόμενα κρούσματα του SARS-CoV-2 στην Κίνα αφορούν ασυμπτωματικούς ασθενείς και ότι τα ποσοστά επανανόσησης μεταξύ των ασθενών που έχουν αναρρώσει είναι χαμηλά.