Στους 456 αυξήθηκε ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του νέου κοροναϊού σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, από τα 373 που ήταν χθες, καθώς σήμερα νόσησαν από τον Covid-19 επιπλέον 83 άτομα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Παράλληλα σήμερα, ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ, παρουσιάζοντας τον προϋπολογισμό στο Κοινοβούλιο, δήλωσε πως η επιδημία του κοροναϊού θα έχει "σημαντική αλλά προσωρινή" επίπτωση στη βρετανική οικονομία.

Η επιδημία θα αναγκάσει μέχρι "το ένα πέμπτο" του βρετανικού εργατικού δυναμικού να εργαστεί από το σπίτι, διαταράσσοντας παράλληλα την αλυσίδα εφοδιασμού, πρόσθεσε ο υπουργός.

Οι δηλώσεις του Σουνάκ έγιναν λίγες ώρες μετά την μείωση της Τράπεζας της Αγγλίας των επιτοκίων κατά μισή ποσοστιαία μονάδα σε μια προσπάθεια περιορισμού των επιπτώσεων από την επιδημία.

Παράλληλα ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε πως θα κρατήσει διαθέσιμα 5 δισεκατομμύρια λίρες για την ενίσχυση του βρετανικού συστήματος υγείας και άλλων δημόσιων υπηρεσιών. Σημείωσε πως θα διατεθούν περισσότερα χρήματα αν κριθεί αναγκαίο.