Δύο νέα κρούσματα σημειώθηκαν στο Βερολίνο και έναν βουλευτή του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) στην Θουριγγία, ο οποίος παρουσίασε ύποπτα συμπτώματα και τέθηκε ήδη σε καραντίνα, μετά την επιστροφή του από διακοπές για σκι στην Ιταλία.

 Τα δύο νέα κρούσματα στο Βερολίνο αφορούν έναν δάσκαλο και έναν γιατρό, οι οποίοι νοσηλεύονται σε καλή κατάσταση, ενώ περίπου 200 άτομα έχουν τεθεί σε απομόνωση και πρόκειται να εξεταστούν για τον ιό.

 

Στην Θουριγγία, εφόσον τελικά το περιστατικό επιβεβαιωθεί, θα τεθούν σε καραντίνα τα περισσότερα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του CDU, αλλά και μέλη άλλων κοινοβουλευτικών ομάδων του τοπικού Κοινοβουλίου, ακόμη και ο υποψήφιος πρωθυπουργός Μπόντο Ράμελο, ενώ πιθανότατα θα αναβληθεί και η προγραμματισμένη για αύριο εκλογή νέου πρωθυπουργού του κρατιδίου.

 Γερμανία: Συνεχίζονται οι ακυρώσεις εκδηλώσεων λόγω κοροναϊού

Στο μεταξύ συνεχίζονται καθημερινά οι ακυρώσεις εκδηλώσεων, για λόγους πρόληψης της εξάπλωσης του κοροναϊού. Πριν από λίγη ώρα ανακοινώθηκε η ακύρωση των ετήσιων συνομιλιών της καγκελαρίου Μέρκελ με την ηγεσία της γερμανικής οικονομίας, η οποία ήταν προγραμματισμένη για τις 13 Μαρτίου.

 Στο ίδιο κλίμα, η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) ανακοίνωσε σήμερα ότι αναβάλλεται το τοπικό συνέδριό της που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 29 Μαρτίου στο Σλέσβιγκ-Χολστάιν, ενόψει του κεντρικού συνεδρίου του κόμματος, το οποίο είναι προγραμματισμένο για τον Απρίλιο, η πραγματοποίηση του οποίου τίθεται επίσης εν αμφιβόλω.

 

Πριν από λίγο πάντως σήμανε λήξη συναγερμού στο αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ, όπου ένας Βρετανός που έφθασε χθες από το Αμπού Ντάμπι με ύποπτα συμπτώματα βρέθηκε τελικά αρνητικός στον κοροναϊό. Ο επιβάτης είχε προηγουμένως υποβληθεί σε δύο τεστ στο Αμπού Ντάμπι, εκ των οποίων το ένα ήταν αρνητικό και το άλλο θετικό.