Στην ελληνική οικονομία, την απόδοση του 10ετούς ομολόγου, καθώς επίσης και τον ρόλο του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, αναφέρεται σε δημοσίευμά της η εφημερίδα της Φρανκφούρτης, Frankfurter Allgemeine Zeitung. Η γερμανική εφημερίδα, μιλάει για «καλές ειδήσεις» στο μέτωπο της ελληνικής οικονομίας.

Πιο συγκεκριμένα, η γερμανική εφημερίδα ισχυρίζεται πως ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης είναι υπεύθυνος για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας μέσω των ιδιωτικοποιήσεων που προωθεί, έναντι του προκατόχου του, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος και τις καθυστερούσε. Η γερμανική εφημερίδα συμπληρώνει επίσης πως ο Έλληνας πρωθυπουργός, έχει μειώσει τους φόρους για τις επιχειρήσεις και τα ακίνητα καθώς επίσης έχει βελτιωθεί και η είσπραξη των φόρων.


Σύμφωνα με άλλο γερμανικό μέσο και πιο συγκεκριμένα, την Deutsche Welle, δέκα χρόνια πέρασαν από τότε που ξέσπασε η κρίση χρέους στην ευρωζώνη, παρασύροντας στη δίνη της την Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία. Η κυριακάτικη έκδοση της Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAΖ) κάνει λόγο για «απρόσμενη άνοδο στις χώρες της κρίσης» και ενώ αναφερόμενη στην χώρα μας γράφει χαρακτηριστικά:

«Η χώρα που χτυπήθηκε πρώτη, αλλά και πιο σκληρά απ΄όλες από την κρίση, παράγει επιτέλους καλές ειδήσεις σημειώνει χαρακτηριστικά. Τον περασμένο χρόνο το χρηματιστήριο ήταν το πιο επιτυχημένο στον κόσμο με τις τιμές των μετοχών να ανεβαίνουν κατά 50%. Αλλά και η ζήτηση για κρατικά ομόλογα- ένδειξη δημοσιονομικής ευρωστίας σε κάθε χώρα- αυξήθηκε τόσο πολύ, ώστε προ ημερών η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου έπεσε κάτω από το 1%, δηλαδή στα χαμηλότερα επίπεδα από την ένταξη της χώρας στο ευρώ το 2001».