Δεκάδες οργισμένοι συγγενείς των κινέζων επιβατών της πτήσης MH370 της Malaysia Airlines συγκρούστηκαν σήμερα με την αστυνομία έξω από την πρεσβεία της Μαλαισίας στο Πεκίνο, την ώρα που πραγματοποιούσαν διαμαρτυρία ζητώντας από την κυβέρνηση της Κουάλα Λουμπούρ εξηγήσεις για το δυστύχημα.Οι συγγενείς έριξαν μπουκάλια νερού εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι είχαν σχηματίσει μια ανθρώπινη αλυσίδα μπροστά από την πύλη της πρεσβείας. Πολλοί από τους διαδηλωτές απωθήθηκαν, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες, ενώ μια γυναίκα που έχασε τις αισθήσεις της απομακρύνθηκε από το σημείο με φορείο.

Στο μεταξύ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Malaysia Airlines ’χμαντ Τζαουχάρι Γιαχία είπε πως νιώθει μεγάλη θλίψη και πόνο για τους επιβάτες της πτήσης που δεν θα δουν ξανά τις οικογένειες τους, αλλά και για τα 13 μέλη πληρώματος της εταιρείας. Ωστόσο, στο σημείο που προκάλεσε την οργή των συγγενών που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους στη μοιραία πτήση, ήταν όταν ανακοίνωσε πως θα τους δοθεί η οικονομική αποζημίωση των 5.000 δολαρίων ανά επιβάτη για αρχή και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν κι άλλα βοηθήματα, αναλόγως με την εξέλιξη των ερευνών.

Δεκάδες μέλη των οικογενειών των κινέζων επιβατών φώναζαν «Η μαλαισιανή κυβέρνηση μας εξαπάτησε» και «Μαλαισία φέρε πίσω τους συγγενείς μας» την ώρα που πραγματοποιούσαν ειρηνική πορεία προς την πρεσβεία.

Οι συγγενείς κρατούσαν πανό που έγραφαν: «MH370, μην μας αφήνεις να περιμένουμε πολύ!» και «1,3 δισεκατομμύριο άνθρωποι περιμένουν να υποδεχθούν το αεροπλάνο». Όλοι φορούσαν μπλουζάκια που έγραφαν: «Καλή τύχη MH370, επίστρεψε σπίτι με ασφάλεια».

Φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στα κινεζικά μέσα δείχνουν διαδηλωτές να κρατούν πανό που έγραφαν: «Malaysia Airlines! Μας οφείλεις μια εξήγηση».