Η Ασλί Ερντογάν, απέκλεισε να επιστρέψει στην Τουρκία ακόμα και μετά την αθώωσή της.

Μόλις την Παρασκευή αθωώθηκε η συγγραφέας από την Τουρκία, από τις κατηγορίες περί «τρομοκρατικών δραστηριοτήτων» και όπως δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο αποκλείει το ενδεχόμενο να επιστρέψει στη χώρα της, καθώς «μια ακόμη σύλληψη θα σήμαινε για εκείνη τον θάνατο. Υπό τις παρούσες συνθήκες, δεν μπορώ να επιστρέψω δεδομένων των κινδύνων να φυλακιστώ».

Εξήγησε επίσης ότι όσα θα πει σε μια συνέντευξη ή αλλού μπορεί να χρησιμοποιηθούν σε μια νέα δικαστική μάχη σε βάρος της. Το Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης αθώωσε τη μυθιστοριογράφο από τις κατηγορίες της «απόπειρας επίθεσης στην ακεραιότητα του κράτους» και «συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση» και διέταξε την απόσυρση των κατηγοριών για «τρομοκρατική προπαγάνδα».

«Για να είμαι ειλικρινής, εξεπλάγην. Σχεδόν όλος ο κόσμος θεωρούσε ότι θα καταδικαστώ. Δεν έχω φθάσει ακόμη στο σημείο να το πιστεύω, όμως εάν δεν ήταν αυτή η υπόθεση, θα υπήρχε μια άλλη υπόθεση», επισήμανε η Ασλί Ερντογάν, που έχει επιλέξει να ζει αυτοεξόριστη στη Γερμανία.