Η καταιγίδα Κιάρα έχει στοιχίσει τη ζωή πολλών ανθρώπων στην Ευρώπη και δεν φαίνεται να εξασθενεί. Ένας ακόμα νεκρός από την καταιγίδα Κιάρα προστέθηκε στην λίστα. Ο 58χρονος άντρας, κάτοικος του Ηνωμένου Βασιλείου έχασε τη ζωή του το βράδυ της Κυριακής, εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Ένα δέντρο έπεσε στο αμάξι του, την ώρα που οδηγούσε, με αποτέλεσμα να βρεθεί νεκρός μερικές ώρες αργότερα στην περιοχή Hampshire.

Περισσότερες από 500 ιδιοκτησίες πιστεύεται πως έχουν πλημμυρίσει από την καταιγίδα Κιάρα, ενώ ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί με το πέρας των ελέγχων.

Ακόμα σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία 40-80 εκατοστά βροχής έχουν πέσει το τελευταίο 24ωρο στο μεγαλύτερο τμήμα της Βόρειας Βρετανίας. Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να παράσχει οικονομική υποστήριξη στους κατοίκους των περιοχών που έχουν πληγεί από την καταιγίδα.
Residents stand outside with ruined furniture in West Yorkshire

Εκατοντάδες πτήσεις και δρομολόγια πλοίων έχουν ματαιωθεί σε όλη τη βορειοδυτική Ευρώπη καθώς η καταιγίδα Κιάρα εξακολουθεί να σαρώνει την περιοχή έχοντας περάσει από τη Βρετανία και την Ιρλανδία, όπου δεκάδες χιλιάδες σπίτια έχουν μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση.