Οι βρετανικές υγεινομικές αρχές ανακοίνωσαν την εμφάνιση δύο πρώτων κρουσμάτων της νέας ιογενούς πνευμονίας στο έδαφος του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε ότι δύο ασθενείς στην Αγγλία, μέλη της ίδιας οικογένειας, βρέθηκαν θετικοί στον ιό» ανακοίνωσε ο επικεφαλής της υγειονομικής υπηρεσίας της Αγγλίας Κρις Γουίτι.

Yπενθυμίζεται ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, βλέποντας πως τα κρούσματα έχουν φτάσει σχεδόν σε κάθε ήπειρο (19 χώρες έως τώρα), αποφάσισε να κηρύξει τον κοροναϊό ως παγκόσμια απειλή και να σημάνει συναγερμό.

Στην Κίνα, επιμένουν πως μπορούν να θέσουν υπό έλεγχο την κατάσταση, με τον αριθμό των θυμάτων ωστόσο να αυξάνεται ραγδαία. Χθες έχασαν τη ζωή τους άλλοι 43 άνθρωποι, φτάνοντας τον αριθμό των θυμάτων στα 213, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έφτασαν τα 9.692.

Παράλληλα, τα κρούσματα εκτός Κίνας, συνεχίζουν να αυξάνονται. Ξεπερνούν πλέον τα 100, με τις χώρες όπου έχουν βρεθεί θετικοί ασθενείς στον κοροναϊό, να τους βάζουν σε καραντίνα.

Το πρωί αναμένεται να φτάσουν δύο πτήσεις από την Ουχάν σε Αγγλία και Γαλλία, αμφότερες με περίπου 200 επιβάτες, οι οποίοι θα μπουν σε καραντίνα για τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Την ίδια στιγμή, στην Γερμανία επιβεβαιώθηκε ένα ακόμη κρούσμα, στην ίδια εταιρία όπου βρέθηκαν με τον κοροναϊό, άλλα τέσσερα άτομα. Πρώτα δείγματα επιβεβαιώθηκαν σε Ινδία, Φιλιππίνες, Ιταλία.