Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ενέκρινε τη νέα κυβέρνηση, που προέκυψε έπειτα από την παραίτηση του προηγούμενου σώματος, πριν από λίγες ημέρες.

 Στη συνάντησή του με τους νέους υπουργούς, το απόγευμα της Τρίτης, ο Ρώσος πρόεδρος, που έχει εισηγηθεί σειρά συνταγματικών αλλαγών, τόνισε πως «το βασικό καθήκον της νέας κυβέρνησης είναι η αύξηση του επιπέδου της ποιότητας ζωής των πολιτών».

 Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του Κρεμλίνου, στο νέο κυβερνητικό σχήμα θα εξακολουθήσει να υπηρετεί σαν υπουργός Εξωτερικών ο Σεργκέι Λαβρόφ, υπουργός Εθνικής Άμυνας παραμένει ο Σεργκέι Σοϊγκού, υπουργός Ενέργειας θα συνεχίσει ο Αλεξάντρ Νόβακ, υπουργός Εσωτερικών θα είναι ο Βλαντιμίρ Κολοκολτσέφ και υπουργός Οικονομικών ο Αντόν Σιλουάνοφ.

 Υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου θα είναι ο Ντένις Μαντούροφ.

 Συνολικά, 12 υπουργοί από την προηγούμενη κυβέρνηση, συνεχίζουν στα πόστα τους και στο νέο σχήμα.

 Νωρίτερα σήμερα, έγινε γνωστό πως οι συνταγματικές τροπολογίες, τις οποίες πρότεινε ο Ρώσος πρόεδρος κατά το διάγγελμά του ενώπιον του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, θα τεθούν σε ευρεία δημόσια διαβούλευση, αφού υπάρξει εκτεταμένη ενημερωτική εκστρατεία, πριν εγκριθούν.