Επιχειρηματίες απ' όλο τον κόσμο διαβαίνουν σήμερα τα Ανάκτορα των Βερσαλλιών με τον Εμανουέλ Μακρόν, ως καλό οικοδεσπότη, να τους υποδέχεται θερμά σε μία προσπάθεια να αντιστρέψει το δυσμενές για τον ίδιο κλίμα στην πατρίδα του.

 Η συνάντηση του ένοικου των Ηλυσίων με την αφρόκρεμα των επιχειρηματιών στις Βερσαλίες πραγματοποιείται στον αστερισμό των μαζικών απεργιακών κινητοποιήσεων κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης που παραλύουν τη χώρα σχεδόν δύο μήνες.

 Είναι η τρίτη χρονιά που ο Γάλλος πρόεδρος χρησιμοποιεί τον χρυσοποίκιλτο διάκοσμο των Βερσαλλιών για να διαφημίσει την ελκυστικότητα της Γαλλίας με το σύνθημα «Choose France», όπως σχολιάζει η γαλλική εφημερίδα «Le Parisien«.

 Δεν είναι τυχαίο ότι το σλόγκαν με τα χρώματα της γαλλικής σημαίας είναι στα αγγλικά «Choose France – «Επιλέξτε τη Γαλλία» που σημαίνει την επιστροφή της χώρας στο διεθνές γίγνεσθαι.

 Πάντως, οι συζητήσεις του Μακρόν με τους επιχειρηματίες δεν θα περιοριστούν στο αμιγώς οικονομικό πλαίσιο.

 «Οι επενδυτές θα ζητήσουν να ενημερωθούν από τον πρόεδρο της γαλλικής δημοκρατίας και για την κοινωνική κρίση που μαστίζει τη χώρα και η οποία φαίνεται να δημιουργεί ένα εκρηκτικό κλίμα κάθε άλλο παρά ευνοϊκό για οικονομικούς σχεδιασμούς», αναφέρει το δημοσίευμα.

 Περίπου 200 επικεφαλής γαλλικών εταιρειών αλλά και ξένων επιχειρήσεων ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Εμανουέλ Μακρόν συμμετέχοντας στην τρίτη διάσκεψη κορυφής "Choose France", η οποία πραγματοποιείται μία ημέρα πριν από την έναρξη των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, γράφει η εφημερίδα «Le Monde».

 Εκτός από τον Γάλλο πρόεδρο και τον πρωθυπουργό Εντουάρ Φιλίπ, συνολικά 19 μέλη της κυβέρνησης θα καλωσορίσουν τα αφεντικά μεγάλων αμερικανικών επιχειρήσεων όπως Coca-Cola, Snap Inc., Fedex, Google, Netflix , ασιατικών εταιρειών , Hyundai Motors, Samsung Electronics, Fosun , Toyota και ευρωπαικών, Rolls Royce, EY, ING Bank.