Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν – Μέρκελ εν όψει της Διάσκεψης του Βερολίνου για τη Λιβύη.

 

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, συζήτησαν για την επικείμενη Διάσκεψη για την Λιβύη που θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο στις 19 Ιανουαρίου.

 «Με πρωτοβουλία της γερμανικής πλευράς υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν με την καγκελάριο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ. Συζητήθηκαν διάφορες πλευρές, οι οποίες σχετίζονται με την διεθνή Διάσκεψη για την Λιβύη, που θα διεξαχθεί στο Βερολίνο στις 19 Ιανουαρίου» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Ο Πούτιν ανακοίνωσε πως θα παρευρίσκεται στη διάσκεψη

 Νωρίτερα, έγινε γνωστό πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα είναι παρών στην διάσκεψη της Κυριακής για τη Λιβύη που θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνι. Την απόφαση να ταξιδέψει ο Πούτιν στη γερμανική πρωτεύουσα και να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για τη Λιβύη ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

 «Τα τελικά κείμενα είναι τώρα, κατά τη γνώμη μου, σχεδόν εγκεκριμένα…Σέβονται πλήρως τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Λιβύη», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Μόσχα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.

 Ο Λαβρόφ δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις για το περιεχόμενο των κειμένων αυτών και διατύπωσε προειδοποίηση κατά της υπερβολικής αισιοδοξίας, παρά την τήρηση από τις 12 Ιανουαρίου της εκεχειρίας, η οποία ενορχηστρώθηκε από τους προέδρους της Ρωσίας και της Τουρκίας, Βλαντιμίρ Πούτιν και Ταγίπ Ερντογάν.