Πλούσιο, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο, ήταν το παρασκήνιο πίσω από τη συνάντηση των μελών της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας, προκειμένου να βρουν μια λύση στην υπόθεση του Χάρι και της Μέγκαν, του ζευγαριού που αποφάσισε να κόψει τους δεσμούς με την οικογένεια και να γίνει οικονομικά ανεξάρτητο.

Από την συνάντηση βγήκε ένα ανακοινωθέν από την ίδια τη βασίλισσα στο οποίο εκφράζεται ασφαλώς πικρία για την απόφαση του ζεύγους, σε πολύ προσωπικό τόνο. Η Ελισάβετ Β' δεν είχε και πολλά περιθώρια να μην δεχθεί τις αποφάσεις, δίνοντας στον Χάρι και την Μέγκαν ένα μεταβατικό στάδιο ζωής στον Καναδά κυρίως, έως ότου βρεθεί λύση.

Το γεγονός ότι η Ελισάβετ Β' αναφέρεται στον «Χάρι και την Μέγκαν» με τα μικρά τους ονόματα, δημιούργησε σε αρκετούς την υποψία ότι η βασίλισσα θα τους αφαιρέσει τους τίτλους. Σε αυτό δεν συμφωνούν όλοι: Κάποιοι θεωρούν ότι ο τόνος ήταν απλά πολύ προσωπικός και οικογενειακός: Μια γιαγιά αναφέρεται στα προβλήματα των εγγονών της και τίποτα παραπάνω.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο Χάρι έφτασε στο Σάντριγχαμ δύο ώρες νωρίτερα, προκειμένου να έχει μια κατ' ιδίαν συνάντηση με την Ελισάβετ Β'. Προφανώς ήθελε να της εξηγήσει τη δική του εκδοχή των πραγμάτων.

Η Μέγκαν σε καμία περίπτωση δεν συμμετείχε στο οικογενειακό συμβούλιο -μέσω τηλεδιάσκεψης για παράδειγμα- αφού υπήρχε η εύλογη ανησυχία ότι μπορεί κάτι να διαρρεύσει. 

Η ίδια η συνάντηση έγινε σε φιλικό και ήρεμο κλίμα, υποστηρίζουν πηγές της συγκεκριμένης εφημερίδας. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, ο Κάρολος -πατέρας του 35χρονου Χάρι- κατέστησε σαφές ότι δεν μπορεί να στηρίζει απεριόριστα τα οικονομικά του γιου του. Ήδη, όπως έχει προκύψει, πλήρωσε μέρος από τα 2,4 εκατομμύρια λίρες για την ανακαίνιση του σπιτιού που έμενε το ζεύγος έξω από το Λονδίνο. 

Επιπλέον, εκτιμάται ότι η συνάντηση δεν βοήθησε σε τίποτα να κλείσει η «πληγή» που έχει ανοίξει εδώ και καιρό στις σχέσεις του Χάρι με τον μεγάλο του αδελφό, Ουίλιαμ.

Ειδικοί και συγγραφείς βιβλίων που έχουν να κάνουν με την βασιλική οικογένεια εκτιμούν ότι το «οικογενειακό συμβούλιο» έληξε με νίκη του Χάρι και της Μέγκαν. Αλλά ακόμα τα πράγματα είναι στην αρχή.

Στο τέλος όλοι έφυγαν χωριστά: Κάρολος, Ουίλιαμ και Χάρι μπήκαν σε διαφορετικά οχήματα και αποχώρησαν.

Η Ελισάβετ Β΄ζήτησε (και ελπίζει) να λυθούν οι όποιες εκκρεμότητες «εντός ημερών», ενώ φέρεται να έδωσε έμφαση στο θέμα του brand «Sussex Royal» και κανόνες που θέλει να μπουν γύρω από διαφημιστικές δραστηριότητες.

«Θα υπάρχουν αυστηρές οδηγίες για τα brand. Κανείς δεν θέλει να δει το όνομα σε κουτί μαργαρίνης για παράδειγμα», ανέφερε πηγή από το Μπάκιγχαμ.