Κλιμακώνει τις προκλήσεις της η Τουρκία στην προσπάθειά της να νομιμοποιήσει την «πειρατική» συμφωνία που υπέγραψε με τη Λιβύη για τον καθορισμό θαλάσσιων ζωνών και να δημιουργήσει τετελεσμένα στην ανατολική Μεσόγειο.

Μετά τη βάση για drones που άνοιξε στα Κατεχόμενα, περνά στο επόμενο βήμα καθώς ετοιμάζεται να στείλει και μαχητικά F-16.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Yeni Safak», η Τουρκία σκέφτεται να χρησιμοποιήσει το αεροδρόμιο του Λευκονοίκου στα Κατεχόμενα για την προσγείωση-απογείωση και τουρκικών μαχητικών F-16 σε περίπτωση ανάγκης.

Όπως αναφέρει η ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ που αναμεταδίδει το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, το αεροδρόμιο στα Κατεχόμενα αναμένεται μάλιστα να διαμορφωθεί καταλλήλως, προκειμένου να είναι σε θέση να υποδεχτεί F-16, με πρόβλεψη κατασκευής πίστας προσγείωσης/απογείωσης και μεγάλων υπόστεγων για να εισέρχονται τα αεροσκάφη.

Το αεροδρόμιο, όπως αναφέρεται, ήταν κλειστό για πολύ καιρό, λόγω της αυξημένης επικινδυνότητας που δημιουργούσε η γραμμή υψηλής τάσης και τα ηλεκτρικά καλώδια στην περιοχή.