Καμία χώρα δεν μπορεί να αναπληρώσει την Τουρκία στην καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ.

Ο Μπορίσοφ εγκωμίασε την Τουρκία στην κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με τον γενικό γραμματέα, στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες μετά το πέρας της συνάντησης τους.

Ερωτηθείς αν η Βουλγαρία μπορεί να αντικαταστήσει την Τουρκία στο ΝΑΤΟ ο Μπορίσοφ υπογράμμισε ότι η Βουλγαρία δεν προσπαθεί να αντικαταστήσει τη Βουλγαρία.

Η Τουρκία είναι μια σημαντική χώρα, ανέφερε ο Μπορίσοφ και σημείωσε ότι η παράτυπη μετανάστευση προς τη Βουλγαρία έχει εκμηδενιστεί χάρη στην Τουρκία.

«Η Τουρκία είναι πιστή στη συμφωνία της με μας και δεν έχει περάσει ούτε ένας παράτυπος μετανάστης από την Τουρκία στη Βουλγαρία», σημείωσε.

«Είμαστε κατά της επιβολής κυρώσεων στην Τουρκία»

«Δεν είμαι σε θέση να συμβουλέψω το Κογκρέσο των ΗΠΑ αλλά η διπλωματία θα πρέπει να διαδραματίσει πρωταρχικό ρόλο» ανέφερε σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ο Μπορίσοφ.

Ο γγ της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας από την πλευρά του υπογράμμισε τη σημασία της Τουρκίας και πρόσθεσε τα εξής: «Η Τουρκία είναι καίριας σημασίας στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Η Τουρκία η οποία γειτνιάζει με το Ιράκ και τη Συρία διαδραματίζει πάρα πολύ σημαντικό ρόλο στον αγώνα μας ενάντια στον ISIS. Ταυτόχρονα βρίσκεται σε θέση ύψιστης σημασίας και στη μεταναστευτική κρίση φιλοξενώντας 3,6 εκατομμύρια πρόσφυγες.»