Η ανταλλαγή δώρων αποτελεί θεσμό για την εποχή των Χριστουγέννων, μαζί με τα στολίδια, τα μελομακάρονα και το δέντρο «τρέχουμε» να αγοράσουμε και το κατάλληλο δώρο για τους αγαπημένους μας.

Στο πνεύμα αυτό βρίσκεται και η βασίλισσα Ελισάβετ Β', που σαν ένας άλλος «Άγιος Βασίλης» ετοιμάζεται να μοιράσει περίπου 620 χριστουγεννιάτικα δώρα σε όλο το προσωπικό του Μπάκινχαμ. 

Βέβαια τα πράγματα φαίνεται να μην είναι όπως τα φανταζόμαστε, καθώς πρόσφατα ένας πρώην υπάλληλος της βασίλισσας μίλησε για τα… όχι και τόσο πλούσια δώρα που δίνει η Μεγαλειοτάτη.

Μιλώντας στο Fabulous Digital, ένας πρώην βοηθός του Παλατιού, αποκάλυψε πως η ίδια η βασίλισσα μοιράζει τα δώρα στο προσωπικό. Σύμφωνα με όσα δήλωσε, η βασίλισσα ξοδεύει συνολικά 30.000 λίρες για την αγορά των δώρων που θα προσφέρει, ένα μηδαμινό ποσό αν το υπολογίσει κανείς αφού κάθε δώρο τελικά κοστίζει λιγότερο από 50 λίρες!

Κάθε χρόνο λίγο πριν την ημέρα των Χριστουγέννων, όλο το προσωπικό συγκεντρώνεται σε μια από τις αίθουσες του Παλατιού,  εκεί «στήνονται ο ένας πίσω από τον άλλο και ο καθένας με τη σειρά του παραλαμβάνει το τυλιγμένο δώρο από τη Βασίλισσα. Εκείνη φροντίζει να πει λίγα λόγια στον καθένα, τους ευχαριστεί για όσα προσφέρουν στο Παλάτι».

Μάλιστα, δίπλα στην βασίλισσα βρίσκεται ο γραμματέας της που της ψιθυρίζει το όνομα κάθε υπαλλήλου.

Το… πλούσιο δώρο που μοιράζει σε όλους η Βασίλισσα όπως φαίνεται είναι μια σοκολατένια πουτίγκα και μια κινέζικη πορσελάνη από το κατάστημα δώρων του παλατιού!

Παλαιότερα, όπως είπε ο πρώην βοηθός, η ίδια επέλεγε τα δώρα που θα μοιράσει και διάλεγε ανάμεσα σε χιλιάδες αντικείμενα που έστελναν γνωστά πολυκαταστήματα της Αγγλίας.

Τα τελευταία χρόνια ωστόσο, τα δώρα «ψωνίζει» ο ιδιωτικός της γραμματέας από το Ίντερνετ. «Είναι ένα από εκείνα τα πράγματα στα οποία δεν χρειάζεται να ξοδεύει την ενέργειά της η βασίλισσα Ελισάβετ» ισχυρίστηκε ο πρώην υπάλληλος του παλατιού.

Το χριστουγεννιάτικο μήνυμα στον βρετανικό λαό

Παράδοση των ημερών για το Παλάτι αποτελεί και το ετήσιο τηλεοπτικό μήνυμα της βασίλισσας Ελισάβετ Β' που μεταδίδει το BBC. Η βασίλισσα με αυτόν τον τρόπο εύχεται κάθε χρόνο Χρόνια Πολλά στον λαό της.

Πρόσφατα στον επίσημο λογαριασμό της βασιλικής οικογένειας στο instagram δημοσιεύθηκε το πρώτο τηλεοπτικό Χριστουγεννιάτικο μήνυμα της βασίλισσας, το 1957, όταν εκείνη ήταν μόλις 31 ετών με πέντε χρόνια στον θρόνο.