«Βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο της μάχης», δήλωσε σε συνέντευξή του στη Μόσχα την οποία επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg, ο Αμπντουλχαντί Λαχαουίτζ υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης του Τομπρούκ, πιστός στον στρατιωτικό ηγέτη της Λιβύης Καλίφα Χαφτάρ.

«Σε διάστημα έξι μηνών από τη στιγμή που ο Εθνικός Στρατός καταλάβει την Τρίπολη, η κυβέρνηση των συμμάχων του Χαφτάρ σχεδιάζει να διεξάγει εθνικές εκλογές και να δημιουργήσει μια νέα κυρίαρχη αρχή, δήλωσε ο Υπουργός. «Ο Σαράτζ, προσθέτει θα αντιμετωπίσει τον νόμο αφού πρόδωσε τη Λιβύη στους Τούρκους».

Ο κυβερνητικός απεσταλμένος της κυβέρνησης του Τομπρούκ, ο οποίος σκοπεύει επίσης να επισκεφθεί την Ουάσινγκτον αργότερα αυτό το μήνα, δήλωσε ότι ήρθε στη ρωσική πρωτεύουσα για να συναντήσει αξιωματούχους και να τους εξηγήσει ότι ο πόλεμος θα λήξει σύντομα και ότι θα οικοδομηθούν ισχυρότερες σχέσεις. Ο Ρώσος Υφυπουργός Εξωτερικών Μιχαήλ Μπογκντάνοφ συναντήθηκε με τον αξιωματούχο το Σάββατο και υπογράμμισε τη σημασία ενός διαλόγου μεταξύ των Λιβύης «χωρίς αποκλεισμούς» υπό την αιγίδα του ΟΗΕ για τη δημιουργία μιας ενωμένης κυβέρνησης ικανής να καταπολεμήσει την τρομοκρατία και τον εξτρεμισμό.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε την Παρασκευή, ότι το Κρεμλίνο υποστηρίζει ένα γερμανικό σχέδιο για τη διοργάνωση ενός νέου συνεδρίου για τη Λιβύη, ζητώντας "πλήρη συμμετοχή" των πολιτικών δυνάμεων και των εξωτερικών δυνάμεων της Λιβύης.