Στην πρώτη γραμμή της τουρκικής επικαιρότητας παραμένει το θέμα της συμφωνίας της Τουρκίας με τη Λιβύη, η οποία έχει προκαλέσει έντονους τριγμούς στις σχέσεις της Άγκυρας με την Αθήνα.

Οι Τούρκοι, όπου βρεθούν και όπου σταθούν εκφράζουν άκρως προκλητικές απόψεις. Μπροστάρης, μάλιστα, όλων αυτών δεν είναι άλλος από τον τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ξεκαθαρίζει σε κάθε ευκαιρία που βρίσκει πως η προκλητική αυτή στάση αποτελεί… κυριαρχικό δικαίωμα της Άγκυρας.

Στο παιχνίδι τώρα μπήκαν… και οι ποδοσφαιρικοί όροι! Συγκεκριμένα σήμερα, Τρίτη, τούρκος αξιωματούχος -πιθανότατα του υπουργείου Εξωτερικών- αναφερόμενος στη συμφωνία με τη Λιβύη τόνισε πως η Ελλάδα μπορεί να δεχτεί γκολ… από κει που δεν το περιμένει.

«Η Ελλάδα, οι Ελληνοκύπριοι, η Αίγυπτος και το Ισραήλ προσπαθούσαν να στριμώξουν την Τουρκία. Η Αθήνα, παρά τις προειδοποιήσεις μας, προσπαθούσε να φέρει τη μπάλα στο τέρμα μας. Όμως με την κίνηση τη δική μας (σ.σ. προφανώς εννοεί τη συμφωνία με τη Λιβύη) τώρα η μπάλα πήγε στο τέρμα της Ελλάδας. Αν συνεχίσουν την ίδια στάση, θα φάνε γκολ τη στιγμή που δεν το περιμένουν. Και στην περίπτωση αυτή, η Τουρκία θα βγει νικήτρια» αναφέρει η δήλωση του όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ.

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στο Λονδίνο

Όλα αυτά, ενώ επισημοποιήθηκε η συνάντηση του τούρκου προέδρου με τον έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη την Τετάρτη στο Λονδίνο.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο της Συνόδου για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο, και στον απόηχο των τελευταίων προκλητικών δηλώσεων και εμπρηστικών κινήσεων της Άγκυρας, που έχουν βάλει «φωτιά» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Στη συνάντηση, η οποία και θα πραγματοποιηθεί έπειτα από αίτημα της τουρκικής πλευράς, θα είναι παρόντες επίσης ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, η επικεφαλής του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου.

Τη συνάντηση… πρόλαβε και ανακοίνωσε ο τούρκος πρόεδρος, το πρωί της Τρίτης, λίγο πριν την αναχώρησή του από την Τουρκία με προορισμό το Λονδίνο. Σημειώνεται, δε, ότι από χθες, Δευτέρα, ήταν ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός τετ α τετ των δύο ηγετών.