Nέα εμφάνιση-έκπληξη έκανε ο Κιμ Γιονγκ Ουν της Βορείου Κορέας: Εμφανίστηκε με μακριά δερμάτινη καπαρντίνα στη διάρκεια επιθεώρησης σε ένα από τα κέντρα εκτόξευσης πυραύλων.

Χαμογελαστός και πλαισιωμένος από τους στρατιωτικούς του συμβούλους, ο Κιμ έμοιαζε να απολαμβάνει τη στιγμή.

Πολιτικοί αναλυτές είχαν πολλά να πουν: Τα τελευταία χρόνια ο νεαρός ηγέτης του πλέον απομονωμένου κράτους στον πλανήτη, προσπαθεί να δώσει το δικό του στίγμα στην διεθνή σκηνή, αφήνοντας πίσω -σε επίπεδο εικόνας- την αυστηρότητα που κληρονόμησε από τον πατέρα του. Που και εκείνος είχε κληρονομήσει από τον παππού του, τον ιδρυτή της Βορείου Κορέας. 

Είχε προηγηθεί η εντυπωσιακή χωρίς αμφιβολία εμφάνιση του Κιμ έφιππου καβαλάρη στα ιστορικά όρη της Κορεατικής Χερσονήσου. Αλλά και η εξίσου εντυπωσιακή εμφάνιση με λευκό μακρύ πουκάμισο σε άλλη περίσταση.

Στη Νότιο Κορέα παρακολουθούν πάντα με ενδιαφέρον, αλλά και αγωνία (στις περιπτώσεις πυραυλικών δοκιμών), τις κινήσεις των γειτόνων τους. Ο Κιμ Γονγκ-Χιουν, του Πανεπιστημίου του Ντόνγκουκ, αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Όταν ο Κιμ διαδέχθηκε τον πατέρα του, το 2011, ακολούθησε την πεπατημένη για την εδραίωση της πολιτικής και στρατιωτικής εξουσίας του. Εξόντωσε τους εσωκομματικούς του αντιπάλους, όπως τον θείο του, και ανέδειξε άλλους, όπως τη νεότερη αδελφή του. Πλέον με τη θέση του ασφαλή, ο Κιμ επιχειρεί να φτιάξει μια νέα εικόνα μακριά από τους προκατόχους του.»