Συγκλονίζουν τα βίντεο που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αποκαλύπτουν τις κυριολεκτικά υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλουν οι άνδρες της ΕΜΑΚ προκειμένου να απεγκλωβίσουν τα θύματα του φονικού σεισμού που έγινε τα ξημερώματα της Τρίτης στην Αλβανία. 


Σημειώνεται πως πλέον οι νεκροί ανέρχονται στους 31 ανέρχονται  εκ των οποίων οι 11 στην κωμόπολη της Θουμάνα κοντά στο Δυρράχιο, η οποία δέχτηκε και τις μεγαλύτερες καταστροφές. Ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί καθώς οι άνθρωποι που βρίσκονται κάτω από τα ερείπια υπολογίζονται σε πάνω από 20, μεταξύ αυτών τρεις πολυμελείς οικογένειες, και όσο οι ώρες περνούν οι πιθανότητες για επιζώντες λιγοστεύουν.

Η ΕΜΑΚ απεγκλώβισε 6 ανθρώπους, οι δύο ζωντανοί

Στην περιοχή Θουμάνε επιχειρεί αυτή την ώρα η ελληνική αποστολή έρευνας και διάσωσης στην Αλβανία, που μετέβη στη γειτονική χώρα με εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, έπειτα από τον ισχυρό σεισμό 6,4 βαθμών που έπληξε τη γειτονική χώρα. Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Πυροσβεστική, ήδη η ελληνική αποστολή έχει απεγκλωβίσει δύο άτομα ζωντανά και τέσσερα χωρίς τις αισθήσεις τους.

Σύμφωνα με την υπουργό Υγείας της χώρας και ο αριθμός των τραυματιών αυξήθηκε φθάνοντας τους 658, εκ των οποίων 10 παρουσιάζουν ιδιαίτερα προβλήματα και 2, σε βαρύτερη κατάσταση, αναμένεται να διακομιστούν σε νοσοκομεία της Ελλάδας ή της Ιταλίας.

Συγκλονίζουν τα ερασιτεχνικά βίντεο

Η βοήθεια των ανδρών τις ΕΜΑΚ (Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών) στην έρευνα και διάσωση ανθρώπων που έχουν παγιδευτεί κάτω από τα συντρίμμια κτιρίων στην Αλβανία αποδεικνύεται καθοριστική.