Το πυραυλικό σύστημα του Ισραήλ αναχαίτισε, σύμφωνα με πληροφορίες, πολλά βλήματα στο νότιο Ισραήλ, νωρίς την Τρίτη, λίγο μετά την ανακοίνωση των αμυντικών δυνάμεων της χώρας ότι ο Μπάχα Αμπού αλ-Άτα, ανώτερος διοικητής του κινήματος του Ισλαμικού Τζιχάντ στη Λωρίδα της Γάζας, σκοτώθηκε ως αποτέλεσμα ισραηλινής στρατιωτικής επιχείρησης.

Σύμφωνα με αναφορές, σειρήνες ακούστηκαν επίσης στην πόλη Ρισόν Λε Ζιόν και στη Σντερότ, στην περιοχή γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας. Βίντεο που κυκλοφορεί στα μέσα ενημέρωσης φανερώνει τις Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις να στέλνουν τα τεθωρακισμένα τους, Merkava III και ΙV, στα σύνορα με τη Γάζα.

Ο εκπρόσωπος ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ δήλωσε ότι οι δυνάμεις στόχευσαν τον αλ-Ατά επειδή υπήρχαν σχέδια για «επικείμενες» επιθέσεις στο Ισραήλ.

Το ραδιόφωνο του Ισραήλ μετέδωσε, επικαλούμενο ανώτερους στρατιωτικούς αξιωματούχους, ότι οι Ισραηλινοί στόχευσαν το δωμάτιο όπου κοιμόταν ο αλ-Ατά και δεν κατέστρεψαν όλο το κτίριο.

Ο πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε την Τρίτη ότι η απόφαση να εξουδετερωθεί ο αλ-Ατά ελήφθη από το υπουργικό συμβούλιο την Κυριακή.

Το κίνημα της Ισλαμικής Τζιχάντ εξέδωσε ανακοίνωση θρηνώντας για την απώλεια του διοικητή του, προειδοποιώντας πως θα εκδικηθεί για τον θάνατό του.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας στο μεταξύ ανακοίνωσε ότι ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε και δύο άλλοι τραυματίστηκαν σε αεροπορική επιδρομή σε σπίτι στην ανατολική Λωρίδα της Γάζας.