O 42χρόνος δολοφόνος είχε καταγωγή από την Αιθιοποία και ήταν ο πατέρας και σύζυγος των θυμάτων αντίστοιχα.

Άφωνοι έμειναν οι αστυνομικοί στη θέαση του τραγικού αυτού εγκλήματος βρίσκοντας τρία πτώματα ανθρώπων μέσα σε ένα διαμέρισμα. Μάλιστα το ένα ήταν χωρίς κεφάλι, άρα επρόκειτο για έγκλημα πάθους - οργής, όπως δηλώνουν οι ερευνητές.

Ο νεαρός άνδρας καθώς σκότωσε γυναίκα και παιδί αυτοκτόνησε , γεγονός που δείχνει ότι ήταν μια μορφή εκδίκησης όχι μόνο προς τη σύζυγο αλλά και τον εαυτό του .

Ο πατέρας της 46χρονης δήλωσε στην New York Daily News ότι ο γάμος της κόρης του ήταν προβληματικός και ότι ο γαμπρός του είχε απειλήσει να τους σκοτώσει όλους αν η Τζένιφερ προσπαθούσε να προχωρήσει σε διαζύγιο.

Η νεαρή γυναίκα συχνά τον απειλούσε ότι θα του πάρει το παιδί και θα τον χωρίσει μέχρι που ήταν έτοιμη να το πάει δικαστικώς.
Μαθαίνοντας το αυτό  ο σύζυγος της τυφλώθηκε από οργή και φόβο μήπως δε ξαναδεί τη κόρη του και οδηγήθηκε σε αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα.

Το όπλο που έδωσε τέλος στη ζωή των δύο θυμάτων ήταν το μαχαίρι και ο ίδιος κρεμάστηκε στο σαλόνι του σπιτιού.

Γονείς των θυμάτων βρίσκονται σε κατάσταση σοκ, καθώς δε πίστευαν στα μάτια τους όταν κλήθηκαν για την αναγνώριση πτωμάτων που ακολούθησε.

oikogeneia-nea-yorki