Η Google αφιερώνει το σημερινό της doodle, στον Χιλιανό ζωγράφο Κλαούντιο Μπράβο Κάμους, με αφορμή τη συμπλήρωση 83 χρόνων από τη γέννησή του.

Ο Κάμους κατάφερε να «παντρέψει» την κλασσική τεχνική των ισπανόφωνων ζωγράφων μπαρόκ με αυτή του σουρεαλισμού του Σαλβαδόρ Νταλί.

Ο υπερρεαλιστής ζωγράφος γεννήθηκε στην πόλη Valparaíso στις 8 Νοεμβρίου του 1936, και μεγάλωσε σε ένα ράντσο στην Melipilla. Μετά από σπουδές στον χορό στην Compañia de Ballet de Chile και την ηθοποιία στο Καθολικό Πανεπιστήμιο της Χιλής, αποφάσισε να ασχοληθεί με τις εικαστικές τέχνες.

Παρά τις αντιρρήσεις του πατέρα του, ο μεγάλης αυτοδίδακτος καλλιτέχνης επέμενε, παρουσιάζοντας τους πίνακές του σε μια γνωστή γκαλερί στο Valparaíso από τα 17 του χρόνια.

Στα 24 του, χωρίς χρήματα, έφυγε από την πατρίδα του για το Μαρόκο όπου έζησε και εργάστηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα στην Ταγγέρη.
Στη δεκαετία του 1960 μετακόμισε στην Ισπανία και έγινε ζωγράφος πορτραίτων με γνωστούς πελάτες, συμπεριλαμβανομένης της οικογένειας του Ισπανού δικτάτορα Φρανθίσκο Φράνκο κ.ά.

Εκτός από την ζωγραφική ασχολήθηκε με την χαρακτική και την γλυπτική. Έργα του κοσμούν μεγάλα Μουσεία σε ΗΠΑ, Χιλή, Ισπανία, Γερμανία και της Γαλλία. Ο Κάμους έφυγε από τη ζωή στις 4 Ιουνίου 2011, στην πόλη Ταρουντάντ του Μαρόκου.