Υπέρ της ιδέας να δημιουργηθεί μία διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια, περισσότερο «αξιόπιστη», όπως είπε από την Wikipedia, είναι ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Ρώσος Πρόεδρος τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας μιας ρωσικής διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας, η οποία θέλει να αντικαταστήσει στη χώρα του την περίφημη διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια.

«Αναφορικά με τη Wikipedia, είναι καλύτερο να την αντικαταστήσουμε με τη νέα μεγάλη ρωσική εγκυκλοπαίδεια σε ηλεκτρονική μορφή» είπε ο Πούτιν, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης μιας επιτροπής για το μέλλον της ρωσικής γλώσσας, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti. Ο Ρώσος ηγέτης αναφερόταν σε μια ρωσική εγκυκλοπαίδεια που κυκλοφόρησε μεταξύ 2007-2014, που είναι αποκλειστικά διαθέσιμη έως σήμερα σε έντυπη μορφή. «Τουλάχιστον, θα πρόκειται για αξιόπιστες πληροφορίες, που θα παρουσιάζονται με ωραίο και σύγχρονο τρόπο» συμπλήρωσε ο Πούτιν.

Η ρωσική κυβέρνηση σχεδιάζει να δαπανήσει σχεδόν 1,7 δισεκατομμύρια ρούβλια (26,7 εκατομμύρια δολάρια) τα επόμενα τρία χρόνια για τη δημιουργία μιας ρωσικής διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας, σύμφωνα με επίσημα έγγραφα που δημοσιεύτηκαν τον Σεπτέμβριο.