Οι σούπερ πλούσιοι του Ηνωμένου Βασιλείου είναι αποφασισμένοι να εγκαταλείψουν τη χώρα «εντός λεπτών» σε περίπτωση που ο ηγέτης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, κερδίσει τις εκλογές του Δεκεμβρίου.

Όπως αναφέρει ο Guardian, δικηγόροι και λογιστές δέχονται «βροχή» τηλεφωνημάτων από εύπορες οικογένειες της χώρας για το πώς και πού μπορούν να μετακομίσουν και -κυρίως- σε ποιες offshore θα κρύψουν την περιουσία τους.

Ο Κόρμπιν έχει δηλώσει ότι θα φορολογήσει τις γονικές παροχές πάνω από 125.000 λίρες. Υψηλότερη όμως θα είναι γενικότερα η φορολογία για τους πολύ πλούσιους, όπως έχει κατ' επανάληψη δεσμευθεί ο ίδιος ο επικεφαλής των Εργατικών.

«Σε πολλές περιπτώσεις τα χαρτιά είναι έτοιμα και το μόνο που μένει είναι η υπογραφή του πελάτη» δηλώνει εκπρόσωπος νομικής εταιρείας.

Εκπρόσωπος κορυφαίας εταιρείας που παρέχει φορολογικές συμβουλές συμπληρώνει ότι οι πελάτες του ανησυχούν ότι με την κυβέρνηση των Εργατικών και την απειλούμενη υψηλότατη φορολογία, δεν θα μπορέσουν να στείλουν τα παιδιά τους στα βρετανικά ιδιωτικά σχολεία της ελίτ, όπως το περίφημο Κολέγιο Ήτον.

Αναζητούν, κατά συνέπεια, άλλες χώρες όπως η Ελβετία με υψηλής ποιότητας ιδιωτικά σχολεία.

Κάποιοι από τους πολύ εύπορους το δηλώνουν ανοικτά. Ο Τζον Κόντγουελ της Phones4u έχει ξεκαθαρίσει ότι μια κυβέρνηση Κόρμπιν θα είναι το απόλυτο φιάσκο για τη Βρετανία και ότι ο ίδιος θα μετακομίσει στη νότια Γαλλία ή το πριγκιπάτο του Μονακό.

Πάντως, αν λάβει κανείς υπόψη τις δημοσκοπήσεις, η ελίτ αυτή από Βρετανούς (και όχι μόνο) δεν έχει κανένα λόγο να ανησυχεί. Οι πρόσφατες έρευνες ανεβάζουν το προβάδισμα των Συντηρητικών του Μπόρις Τζόνσον σε διψήφια διαφορά, έναντι των Εργατικών. H τελευταία έρευνα δείχνει 39% για τους Τόρις και 27% για τους Εργατικούς.