Την έντονη ενόχλησή του για την απόφαση της αμερικάνικης Βουλής των Αντιπροσώπων να αναγνωρίσει την γενοκτονία των Αρμενίων από τους Τούρκους, εξέφρασε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χαρακτηρίζοντας το Ως «ανάξιο λόγου».

«Το ψήφισμα της Βουλής των Αντιπροσώπων δεν έχει καμία αξία και η Τουρκία δεν το αναγνωρίζει» ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σε συγκέντρωση στελεχών του κόμματός του, απαντώντας με τον τρόπο αυτό στο ψήφισμα για τη Γενοκτονία των Αρμενίων που ψηφίστηκε στις ΗΠΑ.

«Το βήμα που έκανε η Βουλή των Αντιπρόσωπων των ΗΠΑ είναι ανάξιο λόγου» είπε ο Ερντογάν προσθέτοντας, στη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον των μελών του κόμματός του, ότι οι ιστορικοί θα πρέπει να λαμβάνουν τέτοιες αποφάσεις και όχι οι πολιτικοί. Υποστήριξε, μάλιστα, ότι η Τουρκία έχει ζητήσει από τους Αρμένιους να ανοίξουν τα αρχεία τους για έρευνα αλλά, όπως είπε, αυτοί το αρνούνται γιατί δεν έχουν αποδείξεις για τους ισχυρισμούς τους.

«Ας μιλήσουμε στη δική μας γλώσσα. Αυτό που έκαναν οι Αμερικανοί μας συκοφαντεί και λυπούμαστε για την αποδοχή μιας τέτοιας απόφασης από το κοινοβούλιο μιας άλλης χώρας. Το θέμα δεν πρέπει να είναι πολιτικό, πρέπει να το ερευνήσουν ιστορικοί και αρχαιολόγοι. Και, μόλις τελειώσουν αυτές οι έρευνες, οι πολιτικοί πρέπει να καθίσουν στο τραπέζι και να αποφασίσουν» είπε, ξεκαθαρίζοντας πως η τουρκική βουλή δεν θα αφήσει το θέμα αναπάντητο.