Ο Ντόναλντ Τουσκ επιβεβαίωσε ότι παρατάθηκε και επίσημα το Brexit και κάλεσε τους Βρετανούς να αξιοποιήσουν την ευκαιρία, καθώς μπορεί να είναι η τελευταία αναβολή.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου έστειλε… μήνυμα στους Βρετανούς μέσω Twitter για το Brexit. «Προς τους Βρετανούς φίλους μου: Οι 27 της ΕΕ υιοθέτησαν και επίσημα την παράταση. Μπορεί να είναι η τελευταία. Παρακαλώ, αξιοποιήστε στο έπακρο αυτό το χρονικό διάστημα», έγραψε ο Τουσκ στο tweet του. Τη Δευτέρα, με επιστολή του προς τον Τουσκ, ο Μπόρις Τζόνσον είχε αποδεχθεί την τρίμηνη παράταση του Brexit που έδωσαν οι Ευρωπαίοι.

Παράλληλα, ο Ντόναλντ Τουσκ αποχαιρέτισε τους Βρετανούς, ξεμπερδεύοντας πλέον με την υπόθεση του Brexit, αφού ολοκληρώνει τη θητεία του ως πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και παραδίδει τη σκυτάλη στον Σαρλ Μισέλ τον επόμενο μήνα.

«Επίσης θα ήθελα να σας πω αντίο, καθώς η αποστολή μου εδώ φτάνει στο τέλος της», έγραψε στο tweet του ο Τουσκ, συμπληρώνοντας ότι θα κρατά… σταυρωμένα τα δάχτυλά του (για καλή τύχη) για τους Βρετανούς.