Δεν νομίζω ότι οι στρατιώτες μας πρέπει να είναι εκεί τα επόμενα 50 χρόνια, φυλάσσοντας τα σύνορα ανάμεσα στην Τουρκία και τη Συρία, όταν δεν μπορούμε να φυλάξουμε τα δικά μας σύνορα στην πατρίδα», είπε ο Τραμπ μιλώντας σε εκδήλωση το Σάββατο αιτιολογώντας την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων και πρόσθεσε πως «μάχονται για τα εδάφη τους και αυτό είναι καλό, αλλά τους βοηθήσαμε».

Σύμφωνα με το Reuters ο Τραμπ υπερασπίστηκε την απόφασή του να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη βορειοανατολική Συρία σημειώνοντας ότι οι ΗΠΑ πρέπει να δώσουν προτεραιότητα στην προστασία των δικών τους συνόρων και σημείωσε πως οι Κούρδοι πρέπει να δώσουν από την πλευρά τους τη δική τους μάχη.

«Μην ξεχνάτε ότι αγωνίζονται για τη γη τους. Εκείνοι δεν μας βοήθησαν να αγωνιστούμε για τη δική μας γη. Αγωνίζονται για τη γη τους και αυτό είναι καλό, αλλά εμείς τους βοηθήσαμε αρκετά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τραμπ.

Όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο ο Τραμπ έχει δεχθεί ακόμη επικρίσεις από ανώτερα στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, τα οποία τον κατηγορούν ότι γύρισε την πλάτη στους Κούρδους, τους πιστούς συμμάχους των ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει δηλώσει ότι δεν εγκρίνει την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία, ωστόσο εκατοντάδες Κούρδοι συγκεντρώθηκαν έξω από τον Λευκό Οίκο το Σάββατο, κατηγορώντας τον Τράμπ ότι άφησε εκτεθειμένους τους Κούρδους σε μια τουρκική επίθεση.