Με δύο νέες αναρτήσεις του στο twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αναφέρεται με... ελαφρότητα στο θέμα της εισβολής της Τουρκίας στη Συρία κατά των Κούρδων μαχητών, που έχει προκαλέσει νεκρούς αλλά και δεκάδες χιλιάδων εκτοπισμένους.

Ο Τραμπ χρησιμοποιώντας το αγαπημένο του μέσο κατάφερε να προκαλέσει ξανά αίσθηση προκαλεί την διεθνή κοινή γνώμη. Με δύο αναρτήσεις επιχειρεί να αιτιολογήσει την επαμφοτερίζουσα στάση που κρατά στην τουρκική εισβολή στη Συρία. Αφενός υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ «έκαναν τέλεια της δουλειά τους» νικώντας 100% τον ISIS, τώρα, λέει ο Τραμπ, οι Τουρκία επιτίθεται στους Κούρδους με τους οποίους πολεμούν εδώ και 200 χρόνια!

Και όλα αυτά ενώ ο Τραμπ έχει μπερδέψει τον πλανήτη με τις αλληλοσυγκρουόμενες δηλώσεις του από την αρχή της τουρκικής εισβολής, ενώ οι εικόνες από το πεδίο των μαχών είναι συγκλονιστικές, καθώς σκοτώνονται ακόμη και άμαχοι και μικρά παιδιά.

Παράλληλα ο αμερικανός πρόεδρος υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ έχουν τρεις επιλογές. Να στείλουν στρατό, να καταστρέψουν την τουρκική οικονομία ή να μεσολαβήσουν για συμφωνία Τούρκων-Κούρδων!