Μία μάλλον ασυνήθιστη απόφαση για τα δεδομένα των αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης έλαβε η νέα πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα Die Welt, η τέως πλέον υπουργός Άμυνας της Γερμανίας δεν πρόκειται να νοικιάσει διαμέρισμα από την 1η Νοεμβρίου, οπότε και θα εγκατασταθεί μόνιμα στις Βρυξέλλες, αλλά ζήτησε να μετατραπεί σε διαμέρισμα ένα από τα γραφεία στο κτίριο της Κομισιόν.

Κοινώς, θα μένει δίπλα στο γραφείο σε χώρο μόλις 25 τετραγωνικών μέτρων. Με αυτό τον τρόπο ασφαλώς θα γλιτώνει τις μετακινήσεις εντός της βελγικής πρωτεύουσας, αλλά και αρκετά χρήματα από το κονδύλι που της διαθέτει η ΕΕ για στέγαση.

Επίσης, θα κάνει οικονομία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διότι δεν θα χρειάζεται επιπλέον ασφάλεια για τις μετακινήσεις της δεδομένου ότι το κτίριο Berlaymont που στεγάζει την έδρα της ΕΕ έχει ασφάλεια.

Αυτή η ιδιότυπη κατοικία θα γίνει η βάση της για τις ημέρες που θα μένει στις Βρυξέλλες. Τα Σαββατοκύριακα θα επιστρέφει -όταν μπορεί- το σπίτι της στο Ανόβερο περίπου 500 km από τη βελγική πρωτεύουσα, σε ένα τελείως διαφορετικό περιβάλλον.

Πάντως όλο αυτό δεν είναι εντελώς νέο για την Φον ντερ Λέιεν, αφού και το διάστημα που ήταν υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, όταν  έπρεπε να μένει στο Βερολίνο, διανυκτέρευε στο κτίριο του υπουργείου Άμυνας.

Ούτε ο απερχόμενος πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, απέκτησε καινούργια κατοικία στις Βρυξέλλες την πενταετία που παρέμεινε στην ηγεσία της Επιτροπής.

Όπως είχε ο ίδιος δηλώσει στη γερμανική εφημερίδα Bild, νοίκιαζε διαμέρισμα 50 τετραγωνικών, πληρώνοντας βέβαια ενοίκιο.