Ένας άνδρας συνελήφθη στη Σαουδική Αραβία, εξαιτίας βίντεο που κυκλοφόρησε και στο οποίο φαίνεται να χτυπά τη μικρή κόρη του, προσπαθώντας να της μάθει να περπατά, εικόνες που προκάλεσαν οργή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο άνδρας φαίνεται να χτυπά ξανά και ξανά στο κεφάλι το μωρό που κλαίει και να τη σηκώνει από τα αυτιά. Τη χτυπά επίσης στην πλάτη και την κοιλιά, τη σηκώνει και την αφήνει να πέσει.

Και καθώς τη χτυπά, κάνει και μερικά «διαλείμματα», προσπαθώντας να την αναγκάσει να σταθεί όρθια, σε μία προσπάθεια να της μάθει να περπατάει.


Σύμφωνα με την εφημερίδα Sun, το βίντεο προκάλεσε οργή στον αραβικό κόσμο και όπου αλλού κυκλοφόρησε, μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Δεν είναι σαφές σε ποιο μέρος έλαβε χώρα η κακοποίηση, αλλά σύμφωνα με την αστυνομία στο Ριάντ, ένας 40χρονος άνδρας αναγνωρίστηκε και συνελήφθη. «Συνελήφθη στο Ριάντ και στα τέσσερα παιδιά του παρέχεται η απαραίτητη φροντίδα σε συντονισμό με τις αρμόδιες αρχές» σύμφωνα με την ανακοίνωση των αρχών.

Ο άνδρας, ονόματι Alqutia, απάντησε με μία δήλωση μέσω βίντεο, στην οποία διαβεβαιώνει πως το οπτικό υλικό είχε καταγραφεί πολύ καιρό πριν, σε εποχή που έπασχε από ψυχολογικά προβλήματα, και ζητά συγγνώμη.

Στο βίντεο φαίνεται και η κόρη του, εμφανώς μεγαλύτερη, και εκείνος λέει πως το κορίτσι είναι μια χαρά. «Προσπάθησα να της μάθω να περπατάω και τώρα με τη χάρη του Θεού περπατά μόνη της» λέει.

Αναφέρει επίσης πως πρόσφατα τον εγκατέλειψε η γυναίκα του, τον ίδιο και τα παιδιά τους, και δημοσίευσε το παλιότερο υλικό στο διαδίκτυο για να του προκαλέσει πρόβλημα.