Ενας ιδιαίτερα ισχυρός σεισμός έπληξε την Κωνσταντινούπολη στις 14:00 το μεσημέρι της Πέμπτης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο, ο σεισμός ήταν μεγέθους 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Ο σεισμός, που είχε εστιακό βάθος τα 12 χιλιόμετρα, έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε όλη την πόλη, ενώ σύμφωνα με αναφορές πολιτών στο Twitter ταρακουνήθηκαν ολόκληρα κτίρια.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές ή τραυματίες.

Ο ισχυρός σεισμός 5,8 βαθμών που σημειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη προκάλεσε προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες, καθώς τόσο το ίντερνετ όσο και οι τηλεφωνικές γραμμές "έπεσαν", όπως αναφέρει το CΝN Turk.






Ο σεισμός που σύμφωνα με μαρτυρίες είχε διάρκεια πάνω από 15 δευτερόλεπτα προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στην πόλη των εκατομμυρίων κατοίκων με πολλούς να έχουν βγει στους δρόμους πανικόβλητοι.


Στο Twitter έχουν κυκλοφορήσει οι πρώτες εικόνες και βίντεο από τον σεισμό που ταρακούνησε την Κωνσταντινούπολη το μεσημέρι της Πέμπτης.

Πολλοί κάτοικοι βγήκαν πανικόβλητοι στους δρόμους κατά την διάρκεια του σεισμού, ο οποίος μάλιστα είχε αρκετά μεγάλη διάρκεια, καθώς σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις διήρκεσε πάνω από 15 δευτερόλεπτα.

Τα βίντεο αποδεικνύουν πόσο μεγάλη αναστάτωση υπήρξε από τον σεισμό, ο οποίος είχε εστιακό βάθος 12 χιλιόμετρα.