Εντείνεται η αγωνία στο Ισραήλ, καθώς τα exit polls δεν δίνουν κανέναν νικητή στις πρόωρες εκλογές που έγιναν στη χώρα.

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων, οι πολιτικοί αρχηγοί έσπευσαν στα εκλογικά τους κέντρα για να εμψυχώσουν τους οπαδούς τους, αλλά και να δώσουν μια πρώτη γεύση των προθέσεών τους.

Ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου ζήτησε το σχηματισμό μιας «ισχυρής σιωνιστικής κυβέρνησης». 

«Τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουμε διαπραγματεύσεις για τη δημιουργία μιας ισχυρής σιωνιστικής κυβέρνησης», δήλωσε ο Νετανιάχου, αποκλείοντας τη συμμετοχή «αραβικών αντι-σιωνιστικών κομμάτων» σε αυτές τις συνομιλίες.

Ο βασικός αντίπαλος του Νετανιάχου, ο κεντρώος Μπένι Γκαντς δήλωσε ότι θα εργαστεί για μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Μιλώντας σε υποστηρικτές του κόμματός του, στο Τελ Αβίβ, χωρίς να αξιώσει τη νίκη στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές, είπε: «Θα περιμένουμε τα επίσημα αποτελέσματα, αλλά όπως έχουν τα πράγματα, εκπληρώσαμε την αποστολή μας».

Ο πρώην αρχηγός του στρατού, επικεφαλής του κόμματος «Μπλε και Λευκό», πρόσθεσε ότι ο Νετανιάχου «δεν πέτυχε στην αποστολή του».

Σύμφωνα με τα exit polls, το κόμμα του Γκαντς καταγράφει ισχνό προβάδισμα ή είναι ισόπαλο με το κόμμα Λικούντ του Νετανιάχου χωρίς να είναι δυνατή η πρόβλεψη του τελικού αποτελέσματος της εκλογικής μάχης.

Συγκεκριμένα, το «Μπλε και Λευκό» συγκεντρώνει 32-34 έδρες, ενώ το συντηρητικό Λικούντ του Μπενιαμίν Νετανιάχου μπορεί να εξασφαλίσει 31-33 έδρες στην Κνεσέτ των 120 εδρών.

Νωρίτερα, μετά την ανακοίνωση των exit polls, o Αβίγκντορ Λίμπερμαν, ο αρχηγός του ακροδεξιού κόμματος Ισραήλ Μπεϊτενού, που εμφανίζεται να συγκεντρώνει 8-10 έδρες και αναμένεται να διαδραματίσει τον ρόλο ρυθμιστή, ζήτησε το σχηματικό μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Η συμμετοχή στις χθεσινές εκλογές ανήλθε στο 69,4% σύμφωνα με την ισραηλινή κεντρική εκλογική επιτροπή.